Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Vodafone’dan Kadınlara Özel Kendini Savunma Şemsiyesi

​Vodafone’dan Kadınlara Özel Kendini Savunma Şemsiyesi

Vodafone Hindistan, kadınlara acil durumlarda kendilerini nasıl savunacaklarını öğreten ve gerektiğinde bir savunma aracına dönüşen bir şemsiye hazırlamış.

Joshua Tree Films ve Ogilvy Mumbai birlikteliğinde gerçekleştirilen kampanya, Vodafone M-Pesa için hazırlanmış.

M-Pesa, Hindistan kırsalında iş imkansızlıkları yüzünden büyük şehirlerde çalışmak zorunda kalıp, ailesinden uzak kalan erkeklerin eşlerine para yollamak için sıkça kullandığı bir hizmet. Ancak bu erkeklerin, son dönemde hepimizin canını acıtan uç örnekler ile sonuçlarını gördüğümüz muhafazakar Hindistan kültüründeki kadınların yeri ve sokakların yalnız kadınlar için çok güvenli olmaması sebepleriyle akılları evlerinde kalıyor ve eşleri için endişeleniyorlar.

Bu gerçekten yola çıkılarak hazırlanan kampanyada, mobil uygulama üzerinden eşlerinden gelen parayı almaya Vodafone temsilciliklerine gelen kadınlara Vodafone kırmızısı bir de şemsiye veriliyor. Şemsiyenin üzerinde ise, bu şemsiyeyi kullanarak yapılabilecek kendini savunma tekniklerinin basit şekillerle anlatıldığı piktogramlar yer alıyor. Kadınlara, sokakta karşılaşacakları herhangi bir saldırı anında kendilerini nasıl savunacakları öğretiliyor. Kampanya videosu bu kadınların, şemsiyeyi aldıklarında gerçek tepkileri üzerine inşa edilmiş.

Görsel; Youtube