Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğa Dostu Pizza Teslimatı Yöntemi

Doğa Dostu Pizza Teslimatı Yöntemi

Sodo pizza zinciri ve TBWA Londra, doğaya zarar vermeden pizza teslimatı yapmanın sportif ve düşük maliyetli bir yolunu buldu.

Çevreye zarar vermeden nasıl pizza teslimatı yapılır? Londra’da bulunan pizza restoranı zinciri Sodo, bu işi koşucularla yapmaya karar verdi.

Sodo Pizza Kafe’nin pizzaları, yerel ve etik kurallara uygun olarak üretilen kaliteli malzemelerle hazırlanıyor. Pizzalar topluca teslim edilmiyor çünkü toplu teslimat, çevre kirliliğine yol açacak bir yöntem olan motorlu taşıt kullanımını da beraberinde gerektiriyor.

TBWALondra ve yerel bir spor kulübü, Sodo müşterilerine pizzalarını teslim etmek için düşük maliyetli pazarlama hamlesi gerçekleştirmek üzere bir araya geldi. Canlı Periscope yayınları, koşucular teslimat adresine ulaştırana kadar kullanıcıların siparişlerini gerçek zamanlı olarak takip edebilmesini sağladı. Aynı zamanda, kullanıcılar koşucu teslimat ekibine kestirme yollar hakkında mesaj gönderebildi.

Run Dem Crew’dan koşucuların katıldığı bir gün sürmesi planlanan kampanya çok büyük bir başarıya ulaştı ve Sodo’nun hazırladığı birbirinden lezzetli pizzalar yalnızca 3 saat içerisinde tükendi. Bu yüzden, kampanyanın aylık olarak düzenlenen bir etkinliğe dönüştürülmesine karar verildi.

Koşucuların pizzaları zamanında yetiştirmek için yorulması ve pizza gibi sağlıksız bir yiyeceğin, bir spor dalıyla birleştirilmesi hesaba katılmazsa kampanyanın eğlenceli bir fikirden yola çıktığını söyleyebiliriz. En azından yaklaşım, birçok kez denenen ve çevreye zarar vermeyen bisikletle teslimat fikrinden daha farklı…

Ve eğer Sodo, müşterilerinin sağlıklı olmasını istiyorsa onların restorana koşarak gelip kendi pizzalarını almasını sağlayabilir.

Künye:

Ajans: TBWALondon
Reklamveren: Sodo
Baş Yaratıcılar: Tom Gong, Dan
Yaratıcı Asistan: Rixt Singelsma
Yapımcı: Alison Cummings
Editör: Nick Gilberg
Yönetmen: Tom Werber
Operasyon Yöneticisi: Diana
Ses: Ben Leeves
Proje Yöneticisi: Emily Mills
Düzenleme: MPC / Jonathan Box
Post Prodüksüyon Süpervizörü: Hannah Ruddleston
Post Prodüksüyon: MPC

Görsel: Vimeo