Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Katmanlarla Derinlik Kazanan Ayakkabılar

Katmanlarla Derinlik Kazanan Ayakkabılar

Chengxu Tian tarafından tasarlanan ayakkabılar tekrar eden çizgilerle 3 boyutlu görsel etkisi yaratıyor.

London College of Fashion öğrencisi Chengxu Tian, yüksek lisans eğitimi sırasında ayakkabı tasarımında katmanlar üzerinde çalışmaya başladı.

Çinli tasarımcının ortaya koyduğu seride, ayakkabıların canlı renkleri ve 3 boyutlu görsel etki yaratan katmanlar dikkat çekiyor. Kalıplara dökülen sıvı PVC ile oluşturulan şeritler, ayakkabılarda kullanılan dokulu kumaşlarla bir pres makinesi yardımıyla birleştiriliyor. Böylece iki farklı malzeme bütünleştiriliyor. Tian, ayakkabı imalatında kullandığı bu farklı yöntemle özgün tasarımlar elde etmeyi başarmış.

Koleksiyon sandalet, spor ayakkabı ve topuklu gibi pek çok farklı tarzı içinde barındırıyor. Çarpıcı renklerin kullanıldığı serinin prototiplerinin üretimi için tasarımcı, Çin’den 7 farklı fabrikayla çalışmış ve yakın gelecekte seri üretime geçilmesi düşünülüyor. Bu eşsiz tasarımlar pek çok kadının gardırobunda yer alacağa benziyor.

Ayakkabılardaki bu yeni katmanların dinamik görüntüsünü daha da çekici hale getiren fotoğaflar ise Chen tarafından karelenmiş.

Görseller: Chen