Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sınıfta Öğretmenleri Bekleyen Ücretsiz Menüler

Sınıfta Öğretmenleri Bekleyen Ücretsiz Menüler

Chipotle, okula dönüş dönemini 1 milyon dolar değerinde menü dağıtarak kutluyor.

Okula dönüş zamanı yaklaşırken fast food restoran zinciri Chipotle, ABD’de müşterilerinin oylarıyla belirlenen 2 bin okula öğretmenler için ücretsiz menü dağıtacağını açıkladı.

Dağıtılacak 1 milyon doları aşkın değerdeki menülerin gideceği adresleri ise Chipotle hayranları belirleyecek. Okullarındaki tüm öğretmenlere bedava Chipotle kazandırmak için en sevdikleri K-12 (ABD’de ilkokul birinci sınıftan lise sona kadar olan ve lise dönemi olarak adlandırılan periyot) eğitimcilerini aday olarak gösterebilecekler. Bunun için Chipotle’ın Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarında sevdikleri öğretmeni etiketleyerek onu neden sevdiklerine dair hakkında yorum yapmaları yeterli. Restoran zinciri, 15 Ağustos haftasından itibaren yorumlar arasından rastgele 2 bin öğretmeni seçecek ve görev yaptıkları okullarda çalışan tüm öğretmenler için ücretsiz menü dağıtacak.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Chipotle (@chipotle)’in paylaştığı bir gönderi

Ücretsiz menü dağıtmak fast food markaları arasında sıkça tercih edilen bir iletişim çalışması haline geldi. Yakın zamanda McDonalds’ın çalışanlarına özel ücretsiz menü dağıttığı haberine Bigumigu’da yer vermiştik.

“Gün Sizin Gününüz” Diyen McDonalds’tan Çalışanlarına Özel Hamburger

Öte yandan bir süredir eğitim alanındaki sosyal sorumluluk projelerine odaklanan Chipotle; Starbucks, Amazon, UPS gibi büyük markaların yolunu izleyerek geçen Mayıs ayında çalışma karşılığında burs vereceğini açıklamıştı. Yapılan bir araştırmaya göre ABD’li perakende markalarının yüzde 59’u çalışanlar için eğitim burs programı sunuyor. Yıllık 5 bin 250 dolar karşılığındaki Chipotle eğitim bursu, lisans ve lisans sonrası eğitim programlarına katılanları kapsıyor. Marka bir yandan çalışanlar için cazip bir işveren haline gelmeye çalışırken, diğer yandan da çalışanlarına yönelik hak ihlalleriyle gündeme geliyor. Çalışma süreleri ile ilgili eski ve yeni olmak üzere toplam 13 bin çalışanıyla ihtilafa düşen Chipotle, 20 milyon dolar karşılığında şimdilik uzlaşmaya varmış görünüyor.

Eğitim konusunda ayrıca, Kids In Need Foundation adlı sivil toplum kuruluşu ile iş birliği yaparak, Round up for Real Change adlı bir proje geliştirdi. Bu proje çerçevesinde yetersiz hizmet alan okullara ihtiyaç malzemesi sağlamak amacıyla web sitesi ve uygulaması üzerinden yapılan satışlarda satış tutarındaki küsurat yuvarlanarak aradaki fark okulların ihtiyaçları için oluşturulan bir fona aktarılıyor.

Bunun yanı sıra Chipotle için bu aralar hayli bonkör demek mümkün. Zira yakın zamanda duyurusunu yaptığı çevrimiçi bir oyun aracılığıyla toplamda 200 bin dolarlık Bitcoin, Ether, Solana, Avalanche ve Dogecoin dağıtacağını açıklamıştı.

Görseller: Cole Saladino/Thrillist, Instagram.