Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Madonna’dan Like a Prayer’ı Yeniden Yayınlayan Pepsi’ye Teşekkür

Madonna’dan Like a Prayer’ı Yeniden Yayınlayan Pepsi’ye Teşekkür

Madonna, 1989'da iptal edilen “Like A Prayer”' reklamını 125. yıl kutlamaları kapsamında yeniden yayınlayan Pepsi'ye teşekkür etti.

Pepsi, 125. yıl dönümünü; geçmişten ikonik anlara ve markanın geleceğine dikkat çeken 125 gün süreli bir kampanya ile kutluyor. Marka, resmi doğum günü olan 28 Ağustos’ta başlayan kampanya süresince çeşitli etkinlikler düzenledi ve düzenlemeye de devam ediyor.

Şirket, 28 Ağustos’ta ABD’de herkese ücretsiz Pepsi sunarak kutlamaları başlattı. Yılbaşı gecesinden önceki 125 gün boyunca marka, sürükleyici etkinlikler, sosyal içerikli anlar da dahil olmak üzere 125 farklı türde program gerçekleştirecek. Markanın tarihi boyunca hayranların değer verdiği etkileyici ve kültüre yön veren anları yeniden ele alacak. Örneğin, New York City’de Ekim ayı başında, benzersiz ve sürükleyici bir restoran deneyimi olarak tarif edilen The Pepsi 125 Diner’ın açılışı gerçekleşecek. Yine sonbahar boyunca, gerek medyada gerekse de raflarda tüketicinin markanın yeni logosunu ve görsel kimliğini benimseyeceği dinamik tanıtım çalışmaları yapılacak.

Madonna: “Sanatçılar huzuru bozmak için buradalar”

125 günlük kutlamaların en çok ses getiren ayağı ise sanatçılarla yapılan iş birlikleri. Kampanya süresince Madonna, Tina Turner, Ray Charles, Britney Spears ve Robert Palmer’la yapılan ikonik, müzik videolu reklamları yeniden yayınlanıyor. Bu kliplerin içinde en çarpıcı hikaye, Madonna’nın aforoz edilmesiyle sonuçlanan “Like a Prayer”ın çıkışıyla birlikte yayınlanan aynı adlı Pepsi reklamıydı.

Madonna Pepsi’ye karşılık olarak paylaştığı tweet’te, o yıllarda neler yaşandığını ve kendisinin de nelere göğüs gerdiğini kısaca hatırlattı:

“34 yıl önce Like a Prayer şarkımın çıkışını kutlamak için Pepsi ile bir reklam yapmıştım.

Videoda siyahi bir azizi öptüğüm ya da haç yaktığım sahneleri değiştirmeyi reddettiğimde reklam hemen iptal edildi.

Böylece sanatsal bütünlüğünden taviz vermeyi reddeden bir sanatçı olarak şanlı kariyerim başladı.

Sonunda iş birliğimizin dehasını fark ettiğiniz için teşekkür ederiz pepsi 🙂

Sanatçılar huzuru bozmak için buradalar.”

Müzik videosunun hazırlanmasından önce ve sonra yaşanan olayları detaylarıyla hatırlamak için “Madonna İle Pepsi Arasında Yaşananlar ve Dünyayı Ayağa Kaldıran ‘Like A Prayer’” başlıklı şu makaleye göz atabilirsiniz.

Görsel: Pepsi