Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekâ Ürünü Collina Strada Koleksiyonu

Yapay Zekâ Ürünü Collina Strada Koleksiyonu

Collina Strada, yapay zekâyla yaratılan ilkbahar / yaz 2024 koleksiyonunu New York Moda Haftası’nda tanıttı.

Moda, oldukça geleceğe dönük bir sektör. Gelecek senenin yaz koleksiyonlarının daha şimdiden çizilip üretilmesi ve tanıtılması bunun göstergesi. Bu nedenle bu sektördeki yaratıcı insanlar, yapay zekâyı benimsemeye çok daha yakın görünüyor. Daha önce yer verdiğimiz yapay zekâ ve moda haberlerine şuradan göz atabilirsiniz. Collina Strada da New York Moda Haftası’nda yapay zekâyı en etkin kullanan markalardan biri olduğunu ortaya koydu.

Zorla gülümseyen, yumrukları sıkılı mankenlere dikkat

Collina Strada’nın yeni koleksiyonu, New Yorklu tasarımcı Hillary Taymour ve ekibinin çalışmalarıyla hayata geçirildi. Marka, teknolojiye olan yaklaşımının yanı sıra 2008’deki lansmanından bu yana sürdürülebilirliğe odaklanmış olmasıyla tanınıyor. O dönemden bu yana koleksiyonlarını ve bazı ambalajlarını ölü stoklardan ve geri dönüştürülmüş giysilerden üretiyor.

Collina Strada ekibi, yapay zekâyı markanın arşivinin tamamıyla besleyerek eğitmiş. Birkaç hafta boyunca bu süreç devam etmiş. Yapay zekâ, Taymour’un tercihlerini öğrendikçe ve bazı unsurlar insan eliyle düzenlendikçe, nihai sonuçlar bir çizimden gerçek bir giysiye dönüştürülmeye başlamış. Sonuçta da gerçekten izlemesi keyifli, avantgard bir koleksiyon ortaya çıkmış.

Taymour, insanlık ve makine arasındaki varoluşsal kopukluğu vurgulamak için modellerine podyumda zorla gülümsemeleri ve sıkılı yumruklarla yürümeleri talimatını vermiş. Bu çılgın sırıtışların ve gerçeküstü kıyafetlerin etkisiyle, tuhaf ama güzel bir defile ortaya çıkmış.

Görsel: Instagram