Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekânın Değil İnsanın Oluşturduğu Görüntüler

Yapay Zekânın Değil İnsanın Oluşturduğu Görüntüler

HAYTAP, yapay zekâ üzerinden insanlığa ayna tuttuğu yeni kampanyasında hayvanat bahçelerine gidenlerin vicdanına sesleniyor.

Sosyal medyayı uzun yıllardır kullananlar, büyük olasılıkla hayvanat bahçelerine karşı insanlarda sağduyu uyandırmayı amaçlayan paylaşımlara denk gelmiştir. Buna rağmen bugün hâlâ çocuklarını bu hayvan hapishanelerine götüren hatta çekinmeden oralardan fotoğraf paylaşan insanlar olduğuna şahit oluyoruz. Bu durum, hem şimdi hem de çocuklar üzerinden gelecek nesillerde bu acımasızlığın devam etmesi anlamına geliyor.

“Yapay zekânın bile oluşturmadığı bu görüntüyü bizler oluşturduk”.

Bu inanılmaz duyarsızlığa rağmen HAYTAP uzun süredir bu alanda yılmadan mücadele etmeye devam ediyor. Birçok hayvanat bahçesinin kapatılması, özel mülklerde ya da otel gibi mekanlarda esaret hayatı süren hayvanların kurtulması adına hukuki mücadele veriyor. Birçoğunda olumlu sonuçlar da elde ediyor. Mücadelenin en zor olanı ise geniş kitlelerin vicdanını uyandırmak olsa gerek. Konuyu yapay zekâlı görüntü oluşturma araçları üzerinden anlattığı yeni kampanyası bu anlamda çarpıcı bir iş olmuş.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Senfonico (@senfonico)’in paylaştığı bir gönderi

Ziyaretçi olmazsa hayvanat bahçesi de olmaz

HAYTAP birçok hayvanın esaret altında tutulduğu hayvanat bahçelerine her yıl milyonlarca ziyaretçinin gittiğine dikkat çekiyor. Dolayısıyla bu hapishanelerin var olma nedeni hâlâ ilgi görmeleri.

Videoda hayvanat bahçelerinin yanı sıra yunus parklarına ve zincirle bağlanarak özgürlüğü çalınan hayvanlara da yer verilmiş. Yapay zekâyla yaratılmış görüntülerin de kullanıldığı içerik, yaratıcı ajans Senfonico’nun imzasını taşıyor. Ajans kendisi de şu mesajla kampanya videosunu paylaşmış: “Ticari kaygılarla hayvanların özgürlüklerinin elinden alındığı hayvanat bahçelerini ziyaret etmeyi bırakın.”