Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekânın Bile Hayal Edemediği Kirlilik

Yapay Zekânın Bile Hayal Edemediği Kirlilik

Koroplast'ın reklam filmleri, yapay zekânın bile hayal edemediği kirliliği insanın kolayca gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor.

Görüntü üreten yapay zekâlı araçların kullanıldığı reklamlar, bu teknolojinin yaratıcılığa nasıl katkıda bulunabileceğini her defasında farklı bir yaklaşımla ortaya koyuyor. Çevre kirliliği, hayvan refahı, sürdürülebilirlik gibi konuları işleyen iyilik kampanyalarında yapay zekânın kullanılması da apayrı bir heyecan yaratıyor. Birkaç gün önce yer verdiğimiz HAYTAP videosu bu anlamda etkileyici işlerden biriydi. Şimdi ise Koroplast için yaratılan bir başka iş var karşımızda.

“Bu kirliliği birlikte durdurabiliriz”

HAYTAP’ın Senfonico imzalı kampanyası, hayvanat bahçelerinin kapatılması adına buralara giden ziyaretçilerin vicdanına sesleniyordu. Bu amaçla, yapay zekânın tamamladığı görüntülerle insanın yarattı orijinal görüntüler kıyaslanıyordu. İkisi arasındaki fark, insanın acımasızlığını ortaya koyuyordu. Jüpiter’in Koroplast için hazırladığı reklam filmleri de buna çok benzer bir yaklaşımla yaratılmış. Filmlerde, yapay zekânın hayal gücüyle gerçekte insanın yarattığı görüntü kıyaslanıyor. Sonuçta görüyoruz ki insan yine yapay zekânın bile hayal edemeyeceği kadar kötü görüntülerin mimarı.

Aynı döneme denk gelen bu iki benzer kampanya, yaratıcı alanda zaman zaman yaşanabilen bir pişti durumu yaratmış. Jüpiter’in yaratıcı yönetmeni Mustafa Can Demir, LinkedIn paylaşımında her iki taraf içinde can sıkıcı olabilecek bu durumu çok samimi ifadelerle anlatmış; aynı zamanda meslektaşlarını da kutlamış:

“Koroplast için hazırladığımız ve yapay zeka çıktılarına en ufak bir dokunuş yapmadan yayınladığımız filmlerimizden biri, hala görmemiş olanlar varsa, burada!

(ve yalnızca bir gün sonra gelen piştinin sahibi meslektaşlarımıza bir not;
gündemi takip eden, o gündeme dair içerikler çıkarmaya çalışılan bir sektörde çalışıyoruz. Dolayısıyla reklamcıların aynı dönemlerde benzer fikirleri bulması dünyanın en doğal olayı 🙂 Eminim ki sizin de fikrinizin hayata geçmesi uzun süre almıştır. Bu yüzden can sıkıcı olduğunu biliyorum ama iki işte de anlamlı konulara dikkat çekmeye çalıştığımızı hatırlatmak istiyorum. Güzel uygulamanıza ve emeğinize sağlık!)”

Künye:

Reklamveren: Koroplast
Reklamveren Temsilcileri: Gülsün Mersin, Bengü Kıran, Seçil Oyan, Gizem Kuzey
Reklam Ajansı: Jüpiter
Yaratıcı Ekip: Ali Can Savaş, Can Demir, Doğukan Türk, Oğuz Sevindi, Fikrican Pek
Strateji Ekibi: Kerem Sabuncu, Aytuğ Ateş, Elçin Kasap
Marka Ekibi: Setenay Ergin, Buse Uzun
Prodüksiyon Ekibi: Onur Mis, Tümce Yağcı
Sosyal Medya Ekibi: Ilgaz Çelik, Duygu Kuş

Görsel: YouTube