Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Open AI’dan ChatGPT ile Entegre DALL-E 3

Open AI’dan ChatGPT ile Entegre DALL-E 3

ChatGPT üzerine inşa ettiği DALL-E 3’yi duyuran OpenAI, metinden görüntü üreten yapay zekâ teknolojisini yeni bir seviyeye taşıyor.

DALL-E metinden görüntü üreten yapay zekâlı araçların öncülerinden biriydi. Aynı zamanda ChatGPT’nin kardeş uygulaması gibi de görülüyordu. OpenAI, Kullanıcının istemlerine ve görüntü çıktılarına daha fazla hassasiyet kazandırmak için bu iki çarpıcı ürünün güçlerini birleştirildi. Tamamen ChatGPT üzerine inşa edilen yeni DALL-E 3, metinleri daha isabetli ve ayrıntılı bir şekilde istenen görüntülere dönüştürebiliyor.

Kullanıcı ChatGPT’ye ister basit bir cümleyle ister uzun bir paragrafla her şeyi anlattığında DALL-E 3, en küçük ayrıntısına kadar bu görüntüleri canlandırabiliyor. Bunun nedeni, sohbet robotunun belirsiz açıklamaları bile yorumlayabilmesi ve canlı hikayeler ortaya çıkarabilmesi.

ChatGPT artık beyin fırtınası yaparken kullanıcıya eşlik eden bir ortak

Süreci özetlemek gerekirse; ChatGPT kullanıcının ne söylediğini anlayarak iletişim ayağında harika bir iş çıkarıyor ve DALL-E 3’e özel istemler sunuyor. DALL-E ise istenen görüntüleri üretiyor. Böylece kullanıcının fikirleri ekranda beliriyor. Bir görüntü tam olarak kullanıcının hayal ettiği gibi değilse, kullanıcı ChatGPT’yle yazışmaya devam edip revizyon yaptırabiliyor.

Yukarıdaki videoda OpenAI, bir ebeveynin Larry adlı sevimli kirpi için DALL-E 3’yi nasıl kullandığını görebilirsiniz. Videoda göreceğiniz üzere bir konsept seçildikten ve ilerlendikten sonra ChatGPT ve DALL-E 3, Larry’nin hayatından daha fazla ayrıntıyı (örneğin evinin neye benzediğini) hayal edebiliyor.

Sanatçılara “benim eserlerimi yapay zeka modelinin eğitiminde kullanmanın istemiyorum” seçeneği

Tahmin edeceğiniz üzere sonuçların kalitesi açısından DALL-E 3, DALL-E 2 ile kıyaslandığında daha kabiliyetli bir model. Özellikle de güvenlik açısından üstünlüklerinin altı çizilmiş. DALL-E 3, taciz niteliğinde olan veya yetişkinlere yönelik içeriklerin oluşturulmasını önleyecek güvenlik önlemleriyle donatılmış. Ayrıca, tanınmış kişilerden veya yaşayan sanatçıların tarzlarından bahseden sorguları engelleyerek telif hakkı ihlallerine karşı sorumlu kullanım sağlıyor. Ayrıca sanatçıların gelecekteki OpenAI araçlarının eğitimi için sanat eserlerinin bir kısmının ya da tamamının kullanılmasını reddedebilme olanağına sahip olacağı yeni bir sistem üzerinde çalışıyorlar. Bunun için şimdiden bir başvuru formu yaratmışlar.

DALL-E 3 şu anda araştırma ön izleme aşamasında. Ekim ayında ChatGPT Plus ve Enterprise müşterilerinin kullanımına; sonbaharın bitiminde ise Labs’de kullanıma sunulacak.

Aşağıdaki Tweet zincirinde, metinleri ve sonuçları gösteren örneklere görebilirsiniz.

Görsel: OpenAI