Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Futboldan Doğan Otomobilin Stadyumdaki Vedası

Futboldan Doğan Otomobilin Stadyumdaki Vedası

Volkswagen Brezilya, adını futboldan alan ve üretimi durdurulan otomobili Gol'ü Pele'nin efsaneleştiği stadyumun bir parçası haline getirerek ona veda etti.

Polo, Golf ve Derby gibi sporlara atıfta bulunan model isimleriyle tanınan Volkswagen, 42 yılın ardından Brezilya’da yakın zamanda üretimi durdurulan ikonik otomobili Gol’e, otomobil ve futbol arasındaki bağa dikkat çeken AlmapBBDO imzalı bir çalışma ile veda etti. Ülkenin en çok satan otomobillerinden biri olan Gol’ün üretilen son aracı, Pele’nin efsaneleştiği Vila Belmiro stadyumunun kale direklerinin yerini alarak bu kez gerçek anlamda gole dönüştürüldü.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Ilha 253 (@ilha253)’in paylaştığı bir gönderi

Brezilyalıların futboldaki başarısını onurlandırmak amacıyla tasarlanan Gol, adını da bu spordan almıştı. Ülkenin ana dili Portekizce’de gol anlamına gelen otomobil Gol, Volkswagen Brezilya’nın AlmapBBDO ve prodüksiyon şirketi Ilha 253 iş birliğiyle hazırladığı çalışmayla nihayetinde doğduğu yer olan stadyuma geri döndü.

Tamamen sökülen Gol otomobilinin seçilen parçaları, 500ºC’nin üzerindeki ısıda bir fırında eritildi. Eritilen parçalar kalıplara dökülerek belirlenen ölçülerde kale direkleri elde edildi. Gol’den üretilen kale direkleri daha sonra Vila Belmiro olarak bilinen Santos FC’nin 13 bin kişilik Estádio Urbano Caldeira stadyumuna yerleştirildi. Sembolik anlam taşıyan direkler,  Santos Futebol Clube’nin 2-1 skorla galip geldiği Paulista eyalet şampiyonasındaki ilk maçında kullanıldı.

Kale direkleri, daha sonra kulübün zafer müzesine taşınacak ve kulübün futbolcularının otomobille olan ilişkilerini anlattıkları kişisel anekdotlarının yer aldığı videolara bağlantı veren bir QR koduyla hikayeleştirilecek. Volkswagen Brezilya’nın Gol otomobilinin sökülerek kale direklerine dönüştürüldüğü süreci, AlmapBBDO ve prodüksiyon şirketi Ilha 253 iş birliğiyle anlattığı 1,5 dakikalık kısa bir filmi aşağıda izleyebilirsiniz.

Künye: 
Reklamveren: Volkswagen Brezilya
Ajans: AlmapBBDO
CCO: Luiz Sanches ve Pernil
Prodüksiyon: ilha 253
Müzik: Ganso Music

Görseller: Youtube