Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
TBWA\Istanbul ve Havas İstanbul Golden Drum’dan Grand Prix ile Döndü

TBWA\Istanbul ve Havas İstanbul Golden Drum’dan Grand Prix ile Döndü

TBWA\Istanbul'un Turkcell için hazırladığı "Ulaşılamayanlar" ve Havas İstanbul'un Finish için hazırladığı "Türkiye'nin Suyu" kampanyaları Golden Drum'da Grand Prix kazandı.

26. Golden Drum Uluslararası Yaratıcılık Festivali sona erdi. İki gün boyunca süren festivalde konuşmalar ve çalıştayların yanı sıra ödül töreni gerçekleştirildi. Aralarında WHAT kategorisi jüri üyesi Gürkan Gürel ve WHY kategorisi jüri üyesi Burçak Günsev’in bulunduğu jüri kendi kategorilerinde en değerli işleri seçti. İkili ile festival öncesi gerçekleştirdiğimiz röportajlarda Türkiye’nin Golden Drum’daki yerini sormuş Türk ajanslarının başarı potansiyelini değerlendirmiştik.

Creativity 4 Change (Değişim için Yaratıcılık) sloganı ile 17-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Golden Drum Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde bu yıl 9 kampanya kendi kategorilerinde Grand Prix kazandı. Türk ajanları bu 9 Grand Prix ödülünden 2’sini almayı başardı.

Turkcell yakınlarını kaybetmiş ailelerin sesi oldu

TBWA\Istanbul imzalı “Ulaşılamayanlar” adlı kampanya D Audio, D36 Social good grubunda Grand Prix kazdı. Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) ile iş birliği ile hazırlanan kampanya ile kayıp yakınlarına destek vermek amacıyla gerçekleştirildi.

Her gün yaklaşık 40 milyon insana ulaşabilen şirket bir gün boyunca Turkcell’den Turkcell’e yapılan aramalarda “Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor” mesajından sonra kullanıcılarına bir mesaj daha dinletti. Kaybeden aileleri temsilen kardeşini kaybeden YAKAD başkanı Zafer Özbilici’nin sesinden iletilen mesajda “Siz aradığınız kişiye bir sonraki aramada ulaşabilirsiniz. Ama ben kayıp olan abim Abdülhamid Özbilici’ye senelerdir ulaşamıyorum. Onu ve tüm kayıplarımızı bulabilmek, toplumca kayıpları engelleme konusunda bilinçlenmek için ulasilamayanlar.com’u lütfen ziyaret edin.” sözleri yer aldı.

30 Nisan’da gerçekleştirilen kampanya kayıp insanların bulunması konusunda insanları bilinçlendirirken ses kaydını dinleyen insanlar ulasilamayanlar.com sitesine yönlendirildi. Sitede kaybolan kişilerin isimleri ve fotoğrafları yer alırken kayıpların önlenmesi ve herhangi bir kayıp durumunun yaşanması halinde neler yapılabileceği anlatılıyor.

Finish Türkiye’de yaklaşmakta olan su krizine dikkat çekti

Grand Prix kazanan bir diğer iş Reckitt Benckiser markası Finish için hazırlanan Türkiye’nin Suyu isimli kampanya oldu. Havas İstanbul tarafından hazırlanan kampanya Türkiye’de yaklaşmakta olan su krizine dikkat çekmek amacıyla hazırlandı. Ülkenin su krizinden sadece 11 yıl uzakta olduğunu vurgulayan kampanya bulaşıkları her sudan geçirme sırasında kaybedilen 57 litre suya dikkat çekerek kullanıcıları su tasarrufu yapmak amacı ile Finish Quantum denemeye davet ediyordu.

Su fakiri olma tehlikesi ile karşı insanları bilinçlendirmek isteyen kampanya insanların bulaşıkları sudan geçirmeyi bırakması için teşvik ediyordu. Reklam kampanyası izleyicileri yarininsuyu.com sitesine yönlendirerek su ayak izlerini keşfetmelerini sağladı. Kampanya ile tüketiciler su tüketimi hakkında bilinçlenirken ekonomik olarak da tasarruf sağlamış oldu. Kampanya Grand Prix ile birlikte Creative Use of Data kategorisinde Golden Drum ödülünün de sahibi oldu.

Görsel: Turkcell