Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
26. Golden Drum Festivalinde Grand Prix Kazanan İşler

26. Golden Drum Festivalinde Grand Prix Kazanan İşler

26. Golden Drum Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde yılın en iyi kampanyaları ve ajansları gerçekleştirilen törende ödüllendirildi.

Bu sene 26.sı düzenlenen Golden Drum Uluslararası Yaratıcılık Festivali 18 Ekim’de gerçekleştirilen ödül töreni ile son buldu. Slovenya’nın Portorož şehrinde gerçekleştirilen festival yaklaşık bin kişiyi ağırladı. Törende 62 Silver Drum, 37 Golden Drum ve 9 Grand Prix ödülü verilirken bu yılın en başarılı ajansları da değerlendirmeler sonucunda seçildi.

Yılın en başarılı ajans ağı McCann WorldGroup oldu. Böylelikle McCann WorldGroup üst üste dördüncü kez Golden Net ödülünü kazanmış oldu. Yılın en iyi reklam ajansı ödülü Golden Rose ise Milano merkezli Publicis’e verildi. SOK Media Helsinki de Golden Dragon kazanarak yılın en başarılı bağımsız ajansı oldu.

The best of WHAT ödülünün sahibi Publicis Italy tarafından Diesel için hazırlanan “Hate Courte” işine verildi. Kampanyanın nedeninin değerlendirildiği WHY kategorisinin en iyisi ise IKEA’nın “ThisAbles” işi oldu. McCann TLV tarafından hazırlanan kampanya The Best of WHY ödülünün yanı sıra The Best of Good ödülünü de almaya hak kazandı. “ThisAbles” Cannes Lions 2019’dan da ödüllerle dönmüştü. The Best of Genius Loci ve The Golden Drum Adriatic ödüllerinin sahibi de IKEA oldu. Ödülleri McCann Beograd tarafından hazırlanan “I (dis)own my child” isimli kampanya kazandı.

Golden Drum 2019’da 9 Grand Prix verildi

Golden Drum 2019’da Grand Prix kazanan kampanyaları sizler için derledik. Kazanan işlerin künyeleri katılmış olduğu grup, kampanya adı, ajans, müşteri sıralaması ile verilmiştir. Festivalde ödül alan tüm işlere buradan ulaşabilirsiniz.

B Print, B17 Corporate Advertising
The Last Ever Issue
VMLY&R Warsaw
Gazeta.pl, Mastercard, BNP Paribas


F Design, F48 Product Design
ThisAbles
McCANN TLV
IKEA


G Innovation
ThisAbles
McCANN TLV

IKEA


E Digital & Mobile, E38 Social Networking Solutions & Community Sites
Haute Couture
Publicis Italy
Diesel


U Functional Efficiency
Block Wish
SOK Media, Helsinki
HOK-Elanto


X Engagement, X10 Direct
Block Wish
SOK Media, Helsinki
HOK-Elanto


D Audio, D36 Social good
The Unreachables
TBWA\Istanbul
Turkcell

Turkcell Yakınlarını Kaybeden Ailelerin Sesi Oldu


C OOH (Out of Home), C19 Food & Drinks
Half Full
McCann Worldgroup Romania
Coca-Cola Romania


R Integrated
Turkey’s Water
Havas Istanbul
Reckitt Benckiser

Görsel: Golden Drum 1, 2, 3