Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King Hamburgerlerinin Büyüklüğü Konusunda Uyarıyor

Burger King Hamburgerlerinin Büyüklüğü Konusunda Uyarıyor

David São Paulo ajansının Burger King için hazırladığı reklam kampanyası markanın hamburgerleri yüzünden çenesini incitmiş insanları konu ediniyor.

Burger King korku dolu reklamlarına bir yenisini daha ekledi. Şirket, 2018 Kasım ayında haberini yaptığımız kampanyasında mağazalarının içine dalan arabaları kullanmış eve teslim siparişi konusunda müşterilerini bilgilendirmişti. 2017 Cannes Lions Print & Publishing kategorisinde Grand Prix kazanan kampanyasında ise yanan mağazalarını birer ilana dönüştürmüştü. Kriz zamanlarını bir reklam kampanyasına dönüştüren şirket bu sefer odak noktasını sağlık alanına çeviriyor.

Fast food şirketlerinin x-ray çalışmaları son dönemlerde üst üste karşımıza çıkmaya başladı. İki hafta önce KFC kendi tavuklarının gerçekliğini ispatlamak için ürünlerinin röntgenini çekmiş ve bu görüntüleri açık hava reklamı kampanyasında kullanmıştı. Burger King de ürünlerinin büyüklüğüne gönderme yapacak bir kampanya hazırladı.

Müşterilerinin Twitter yorumlarını da içeren röntgenler

Burger King son kampanyasında Whopper yerken çenesini inciten müşterilerinin gerçek x-ray sonuçlarını kullandı. David São Paulo ajansı tarafından yaratılan kampanyanın sloganı “Sizi büyük olduğu konusunda uyarmıştık” olarak belirlendi. Basılı reklam olarak hazırlanan röntgenler müşterilerin Twitter yorumlarıyla beraber kullanıldı. “Burger King çenemi incitti”, “Sanırım bir Whopper yerken çenesini inciten tek insan benim” gibi yorumlarla paylaşılan röntgen fotoğrafları fast food zincirinin hamburgerleri konusunda etkili bir izlenim bırakıyor. 3 görselden oluşan kampanya basılı ve açık hava reklamı dışında sosyal medyada da kullanılıyor.

Künye

Müşteri: Burger King
Ajans: David São Paulo
Yönetim Müdürü: Slyvia Panico
Yaratıcı Başkan Yardımcısı: Rafael Donato
Yaratıcı Yönetmen: Edgard Gianesi
Metin Yazarı: Bernardo Tavares, Maicon Silveira
Sanat Yönetmeni: Paulo Damasceno
Hesap: Carolina Vieira, Rafael Giorgino, Juliana Chediac, Roberta Magalhães
Baş Yapımcı: Marcello Baltazar
Ajans Yapımcıları: Fabiano Beraldo, Fernanda Peixoto, Brunno Cunha, Gustavo Viola
Planlama: Daniela Bombonato, Carolina Silva, Bruno Gomiero
Medya: Marcia Mendonça, Mateus Madureira, Felipe Braga, Renata Oliveira, Rafael Salles
Müşteri Onayı: Ariel Grunkraut, Thais Nicolau, Bruna Yoshida, Mariana Santos, Stephanie Pellin

Görsel: adsoftheworld.com