Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King Evlere Servisi Teşvik İçin Gerçek Kazaları Reklama Taşıdı

Burger King Evlere Servisi Teşvik İçin Gerçek Kazaları Reklama Taşıdı

Burger King, LOLA MullenLowe imzalı Crash kampanyasında, restoran önündeki kazalardan basılı ilanlar yaratarak müşterileri evlere servise teşvik ediyor.

Burger King, geçtiğimiz yıl Burning Stores isimli basılı ilanlarıyla alevde ızgara konseptini mağazalarına taşıyarak beğeni toplamıştı. Hatta DAVID Miami imzalı kampanya, Cannes Lions’da Print & Publishing kategorisinde Grand Prix’i kucaklamıştı. Bu yıl aynı yaklaşımla doğan Leave it to us (bize bırakın) başlıklı Crashes kampanyasıyla yaratıcı reklamlarına bir yenisini ekledi.

Bırak, siparişini biz kapına getirelim

Crashes ile verilmek istenen mesaj, üçüncü parti mobil uygulama DoorDash üzerinden Burger King’e sipariş verilebileceği. DoorDash, yerel restoranlardan eve teslim sipariş verebileceğiniz Yemek Sepeti’ninkine benzer bir hizmet sunuyor.

5 farklı basılı ilandan oluşan Crashes (kazalar) LOLA MullenLowe imzasını taşıyor. Bir parantez açalım, LOLA MullenLowe geçtiğimiz yıl Burger King için Scary Clown Night adlı Cadılar Bayramı kampanyasını yaratmıştı. Bu kampanya da bu yıl Cannes Lions’da Outrdoor, Brand Experience & Activation ve Direct kategorilerinde ödül getirmişti.

Burger King, söz konusu kazaların ne sıklıkta gerçekleştiğine dair herhangi bir istatistik vermemiş ama bu kazaların düşünülenden daha yaygın olduğunun altını çizmiş. Özellikle son zamanlarda kazaların artış gösterdiğini ve muhtemelen akıllı telefonlar nedeniyle dikkati dağılan sürücülerden kaynaklandığını belirtmiş kampanya bildirisinde. Ayrıca reklamlarda yer alan kazalarda kimsenin ciddi şekilde yaralanmadığı notunu düşmüş.

Künye:

Ajans: LOLA MullenLowe
Reklamveren: Burger King Global
CCO: Chacho Puebla
Yaratıcı Yönetmen Yöneticisi: Pancho Cassis
Yaratıcı Yönetmen: Tomás Ostiglia, Fabio Brigido, Fred Bosch
Metin Yazarı: Enrique Torguet, Manuel Castillo
Sanat Yönetmeni: Manuel Castillo, Enrique Torguet
Stratejik Planlama: Marcelle Santos

Görsel: Adweek