Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuk Mucitlerin Fikirlerini Uzmanlar Hayata Geçiriyor: Little Inventors

Çocuk Mucitlerin Fikirlerini Uzmanlar Hayata Geçiriyor: Little Inventors

Dominic Wilcox, Little Inventors adlı projesiyle çocukların büyülü dünyasını yetişkin uzmanlar eliyle gerçeğe taşıyor.

Çocukların hayal gücünün yetişkinler tarafından gerçek tasarımlarla hayata geçirilmesi çok sıra dışı ürünler ortaya çıkmasını sağlıyor. Çocukların canavar çizimlerinin ünlü Türk illüstratörler tarafından yeniden yorumlandığı Monsters by Kids projesi, Tasarım Takarım’ın çocuk çizimlerini takılara dönüştürmesi ve yine çocukların çizimlerini elbiselere dönüştüren Picture This bunun en güzel örneklerindendi. Daha önce çocukların hayali arkadaşlarını canlandıran ve kendi absürt tasarımlarıyla dikkat çeken Dominic Wilcox da bu defa Little Inventors projesiyle çocukların büyülü dünyasını gerçeğe taşıyor.

Little Inventors çocuklara ait 7.000’i aşkın fikri ağırlıyor

Daha önce de yaptığı ilginç ve yaratıcı çalışmalarıyla yer verdiğimiz Londralı tasarımcı ve sanatçı Dominic Wilcox’ın küresel projesi Little Inventors (Küçük Mucitler), çocuk mucitleri yetişkin uzmanlarla bir araya getiriyor ve böylece çocukların fikirlerini hayata geçiriyor. İnternet sitesi olarak hizmet veren platform şu anda çocukların yaratıcı evreninden 7.000’i aşkın fikri ağırlıyor.

Little Inventors’ın temelleri 2015 yılında atılmış, 2016’da da 3 aylık geçici bir proje olarak hizmet vermeye başlamış. Proje fikir olarak Wilcox İngiltere’nin kuzeyinde yer alan Sunderland bölgesinde çocuklar için atölye çalışmaları yaptığı sırada doğmuş. Kurulduğu günden bu yana küresel çapta istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etmiş ve böylece kalıcı olmasına karar verilmiş.

Aile scooter’ı, ayaklı itfaiye hortumu ve daha niceleri

Platformdaki fikirler gerçekten inanılmaz derecede yaratıcı ve başarılı. Örneğin 11 yaşındaki Kanadalı mucit Connor’ın özelleştirilebilir uzay botu, astronotların gezegenler arası keşiflerde kendi özel izlerini bırakmasını sağlıyor. Böylece hangi astronota ait olduğu belli oluyor. Yine 11 yaşındaki İngiliz mucit Rumaan’ın elektronik kasesi de dikkat çekenler arasında. Bu kase içindeki meyvelerin ömrü bitmeye yakın alarm veriyor. 6 yaşındaki İngiliz mucit Emilia’nın ayaklı yangın söndürme robotu da itfaiyecilerin işini kolaylaştırma amacını taşıyan şirin mi şirin bir fikir. 9 yaşındaki İngiliz mucit Wendy’nin tasarladığı aile scooter’ı ise şahsen benim favorim.

Aşağıdaki videoda minik mucitleri iş başındayken izleyebilir, proje hakkında daha fazla detay görebilirsiniz.

Little Inventors ile ilgili gelişmeleri Facebook sayfası, Instagram’ı ve YouTube kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: YouTube, Little Inventors