Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Biraz Yaratıcılık ve iPhone 12 ile Film Yapmanın En Kolay Hali

Biraz Yaratıcılık ve iPhone 12 ile Film Yapmanın En Kolay Hali

Apple, iPhone 12’yi ve yaratıcılığı kullanarak film çekmenin ne kadar kolay olabileceğini farklı örneklerle gösteriyor.

Apple, kameralarının slow motion çekim, ultra geniş lens, gece modu, hızlandırılmış çekim, yavaş çekim, makro çekim, 4K çözünürlük gibi özelliklerini Experiments serisiyle paylaşıyor. Bu videolarda kameraların özelliklerinin yanı sıra herkesin evde bu deneyimi nasıl sağlayabileceğini de aktarıyor. Markanın film tekniklerini vurgulayan yeni YouTube videosu bu sefer gerçeküstü sinematik çekimleri ne kadar kolay yaratabileceğimizi gösteriyor.

Çekimlerinizde gerçek bir film sahnesi verimi almak için birkaç ipucu

Shot on iPhone kampanyasının bir parçası olarak sunulan film tekniklerinin kamera arkası videosu, sadece iPhone 12 kamerasının özelliklerini ve basit araçları kullanarak güzel fikirleri büyüleyici bir film sahnesine nasıl çevirebiliriz onu gösteriyor. Tekniklerin paylaşıldığı perde arkası videosu adeta mini bir film yapım dersi tadında.

Sinematik çekimler yapmak için genellikle daha fazla donanım gerektiren cihazlar ya da aparatlar kullanmak gerekiyor. Ancak kolaylıkla evde bulunabilecek malzemelerle ya da sadece kamera açısını doğru konumlandırarak bir gerilim ya da aksiyon filmi sahnesi yaratmak mümkün.

Etkileyici sahneler yakalamak için küçük ipuçları veren videoda ultra geniş lens ile göz yanılması yaratmak, slow motion özelliği sayesinde crane hareketini (vinç kamera hareketi) gerçekleştirmek ya da ufak bir ışık oyunuyla etkileyici bir sonuç alabilmek oldukça basit gözüküyor.

Shot on iPhone ile bugüne kadarki en uzun soluklu pazarlama girişimini sürdüren Apple, bu seri ile sadece fotoğraf değil aynı zamanda etkileyici bir film çekmenin de alternatif yollarını gösteriyor. Shot on iPhone serisindeki diğer işlere buradan bakabilirsiniz.

Görsel: YouTube