Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone İle Çekilen İlk Bollywood Filmi

iPhone İle Çekilen İlk Bollywood Filmi

Apple, "iPhone ile çekildi" serisine TBWA\Media Arts Lab iş birliğiyle tamamı iPhone 14 Pro ile çekilen Vishal Bhardwaj imzalı Fursat adlı bir Bollywood filmini ekledi.

Her geçen yıl ve yeni modelde sundukları görüntü ve çekim kalitesi artan akıllı telefonlar, artık tamamen profesyonel olarak sinema sektöründeler. Ridley Scott’ın yapımcısı olduğu tamamen Samsung Galaxy S23 Ultra ile çekilen kısa film Behold’un ardından iPhone ile çekilen ilk Bollywood filmi olan Fursat izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Apple’ın klasikleşen “Shot on iPhone” (iPhone ile çekildi) pazarlama serisinin bir parçası olarak TBWA\Media Arts Lab iş birliği ve ünlü Hintli yönetmen Vishal Bhardwaj imzasıyla hazırlanan film, baştan sona iPhone 14 Pro kullanılarak çekildi. Bir aşk hikayesini temel alan Fursat, 30 dakika süren Bollywood tarzı bir müzikal.

Filmin yönetmeni Bhardwaj, standart kameraların aksine akıllı telefon kullanmanın avantajını “Geleneksel bir film kamerası beraberinde 10 kişiyi, 3 kamera operatörünü ve 10 kutu lensi getiriyor. Bu nedenle hareket etmeniz zorlaşıyor ve hızlı davranamıyorsunuz. iPhone beni bu anlamda çok özgürleştirdi.” sözleriyle dile getiriyor.

Hareket modu ve 4K sinematik moda sahip olan iPhone 14 Pro, dört pikselli sensöre ve  48 MP ana kameraya sahip. Deep Fusion teknolojisiyle daha fazla detay yakalayarak loş ışıkta daha iyi performans sunuyor. iPhone 14 Pro serisine dair detaylara Apple Far Out etkinliğine ilişkin yazımızdan göz atabilirsiniz.

Fursat’ın çekimi sırasında Bhardwaj’a görüntü yönetmeni Swapnil Sonawane eşlik etti. Başrolünde Ishaan Khattar ve Wamiqa Gabi’nin olduğu filmin koreografisini Hint sinemasının en büyük çağdaş koreograflarından Shiamak Davar yönetti. Apple’ın Youtube kanalında yayınlanan filme, filmin çekim sürecinin anlatıldığı bir kamera arkası videosu eşlik ediyor.

iPhone ile çekilen ilk Bollywood filmi Fursat ve kamera arkasının yanı sıra Ridley Scott’ın kısa filmi Behold ve kamera arkası videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Youtube