Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Far Out Etkinliğinde Tanıtılan Ürünler ve Yenilikler

Apple Far Out Etkinliğinde Tanıtılan Ürünler ve Yenilikler

Apple'ın Far Out etkinliğinde Apple Watch Ultra, Apple Watch SE ile 8 serisi, Airpods Pro ve iPhone 14 serisine ait modeller tanıtıldı

Apple, dün akşam Türkiye saati ile 20:00’da gerçekleştirdiği Far Out etkinliği ile farklı kategorilerde yeni ürünlerin yanı sıra bu ürünlere eklenen yenilikleri de tüm dünyaya eş zamanlı olarak duyurdu. Web sitesi ve Youtube kanalı üzerinden takip edilebilen etkinliği yalnızca Youtube’da 3 milyona yakın kişi takip etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren etkinliğin büyük bir bölümü Apple Watch’un yeni seri ürünlerine ayrılırken, Airpods Pro ve iPhone 14 serisi tanıtımları da gerçekleştirildi. Etkinlik sunumunun detaylarını derledik.

Apple, Apple Watch Ultra ile maceraya atılıyor

Bugüne kadar üretilen en büyük ve en parlak Apple Watch ekranına sahip olan Apple Watch Ultra, 2 bin nit parlaklığa -diğer Apple Watch saatlerin tam iki katı- ve 49 mm titanyum kasaya sahip. Aynı zamanda normal kullanımda 36 saat pil ömrü ile şimdiye kadar bir Apple Watch’un sunduğu en iyi pil ömrüne sahip. Yeni düşük güç ayarı ile pil ömrünü 60 saate kadar çıkarabiliyor. Ayrıca yüksek kontrastlı turuncu renkteki yeni Eylem Düğmesi özelleştirilebilme niteliğiyle pek çok özelliğe anında erişim olanağı sunuyor. Ultra’nın tasarımındaki önemli değişikliklerden biri olan saatin yanında yer alan düğmeler, eldiven takarken de rahatça kullanılmak üzere tasarlandı.

Daha büyük ekran için özel olarak tasarlanan Yol Rehberi ve pusula saat kadranında yer alırken çok sayıda spor modu içeren Ultra, kalp atış hızı takibi, SpO2 izleme, EKG gibi serinin klasik özelliklerine de sahip. Apple Watch Ultra, her ekstrem koşulda bileğe rahat bir şekilde tamamen oturmasını sağlayan üç yeni kayışla sunuluyor: Trail Loop, Alpine Loop ve Ocean Kordon. Dayanıklılık sporcuları ve koşucular için özel olarak tasarlanan Trail Loop, şimdiye kadarki en ince Apple Watch kayışı. Ocean Kordon su sporları ve hobi amaçlı dalış aktiviteleri, Alpine Loop ise trekking ve hiking severler için tasarlandı.

Sınırlarını zorlamak isteyenlere Apple’dan destek

Apple Watch Ultra, rüzgarlı ortamlar gibi zorlu koşullarda bile rahat konuşabilmeyi sağlayan yerleşik üç mikrofonu, hassas GPS ile kullanıcılara sunduğu detaylı rota verileri, kapsamlı performans ölçümü, ve -20° C ila 55° C seviyesindeki ekstrem çalışma sıcaklığı, 180 metre uzaklığa gönderebildiği yardım sinyali ile sınırlarını zorlamayı seven ekstrem sporcuları hedefliyor. Darbe ve çarpmalara karşı oldukça hassas olan Ultra, tanıtılan diğer ürünlerde olduğu gibi Trafik Kazası Algılama ve yardım çağırma özelliğine sahip.

Yeniden tasarlanan Apple Watch SE temel Apple Watch deneyimini yeni bir başlangıç fiyatıyla sunarken; Apple Watch Series 8, Trafik Kazası Algılama, Bilekten Sıcaklık Algılama, Düşük Güç Modu, Uyku ve İlaç Takibi, genişletilen operatör ağı ile uluslararası seyahatlerde hücresel ağa bağlı kalarak daha düşük ücrete mal olmasıyla sınıfının en iyi özelliklerini bünyesinde topluyor.

Yeni Airpods Pro’dan daha güçlü bir aktif gürültü engelleme özelliği

Elektrikli alet sesi gibi gürültülerin yoğunluğunu en aza indiren H2 çipinin kullanıldığı AirPods Pro, bir önceki seriye göre 2 kat daha güçlü Aktif Gürültü Engelleme modu ile dış dünyayla olan bağlantınızı keserken, Şeffaf Mod ile etrafınızdaki sesleri yeniden duyabiliyorsunuz.

XS’ten L’ye dört farklı kulaklık ucu barındıran yeni Airpods Pro, önceki seriye göre bir buçuk kat daha uzun bir pil ömrüne sahip. Tanıtılan yeni seri Apple Watch ürünlerde olduğu gibi yeni Airpods’un da yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemeden üretildiği açıklandı.

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus: Büyük, her zamankinden çok daha büyük

Etkinlik sırasında geçtiğimiz yıl iPhone’larla çekilen fotoğraf sayısının 3 trilyon olduğunu açıklayan şirket yetkililerinin yeni modellerde kameralara ve daha büyük görüntülere odaklanması şaşırtıcı değil. 6.1 inç ve 6.7 inç olmak üzere iki boyut seçeneğiyle sunulan iPhone14 ve iPhone 14 Plus, daha büyük bir sensöre ve daha büyük piksellere sahip yeni 12 MP ana kamera, yeni ön TrueDepth kamera ve geniş alan çekimi yapmayı sağlayan Ultra Geniş kamera ile görüntü kaydında standartları bir adım daha ileri taşıyor. Photonic Engine teknolojisi sayesinde loş ışık altındaki çekimlerde dahi en net sonucu almaya odaklanıyor. Photonic Engine ile düşük ışık seviyesine savaş açan yeni modeller, yeni Action modu ile hareket halinde bir yaşamla uyumlu görseller ortaya koymayı hedefliyor.

Apple Watch’un yeni seri ürünleri ile Airpods Pro’da olduğu gibi yeni iPhone serisi de Trafik Kazası Algılama özelliğine sahip. Önemli bir farkla: Telefonun çekmeme riskine karşı uydu üzerinden acil yardım çağrısı gönderebiliyor.

A15 Bionic çip ile performansını güçlendiren 14 ve 14 Plus, 5 çekirdekli GPU’ya sahip. Pil ömrünü koruyarak video uygulamaları ve yüksek performanslı oyunlarda daha net grafikler ortaya koyarken, 16 çekirdekli Neural Engine ile saniyede 15,8 trilyon işlem gerçekleştirebiliyor.

Bir game changer olarak Dynamic Island

Hep açık ekranı, bir iPhone’da ilk kez sunulan 48 MP kamerası, artık bir Apple ürünü için demirbaş olacağı belli olan Trafik Kazası Algılama ve uydu üzerinden Acil SOS özellikleri bir yana, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max en çok yeni aktivite ve bildirim alanı Dynamic Island ile konuşuluyor. Apple, ekranın önemli bir bölümünü kaplayan ve ön kamera, stereo hoparlör, mikrofon, flaş ve Face ID gibi bir dizi özelliği barındıran sensörlü bildirim alanı Notch’u kullanıcıların hayatına soktuğundan bu yana çeşitli tepkiler alıyordu. Bir süredir bu alanı kaldırması beklenen Apple, Dynamic Island ile bildirim alanına farklı bir tasarım getirdi. İnteraktif bir kullanıcı deneyimi sunan Dynamic Island, iPhone ile etkileşime geçmenin yeni bir yolu olarak tanımlanıyor. Dynamic Island tasarımının hayata geçirilmesiyle birlikte TrueDepth kamera da ekranda daha az yer kaplayacak şekilde konumlandırılmış durumda.

Pro serisi, video ve fotoğraf çekimlerinde daha çarpıcı renkler elde edebilmek amacıyla Photonic Engine ile performansını ana kamerada 2 kata, Ultra Geniş kamerada 3 kata, Telefoto kamerada 2 kata ve TrueDepth kamerada 2 kata kadar artıyor. Dört farklı renk seçeneği ile sunulan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, 6.1 inç ve 6.7 inç boyut seçeneklerine sahip.  Ayrıca 2000 nite kadar parlaklıkla -önceki serinin iki katı olarak- bir akıllı telefondaki en yüksek maksimum dış mekan parlaklığını sunuyor.

Etkinliğin tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Görseller: Apple.