Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuksu Mutlulukları Tasvir Eden Murallar

Çocuksu Mutlulukları Tasvir Eden Murallar

Seth Globepainter takma ismiyle tanınan sokak sanatçısı Julien Malland, murallarında çocukluk yıllarına ait oyuncu yaklaşımı, masumiyeti ve merakı konu alıyor.

Bazı sokak sanatçıları, hem biçimsel hem de içerik olarak çocukluk çağının o masum ve iyimser havasını işlemeleriyle tanınıyor. Duvarları masal kitaplarından sayfalar gibi resimleyen Zed1 onlardan biri. Millo lakaplı İtalyan sokak sanatçısı Francesco Camillo Giorgino da öyle. Hatta Giorgino, Ukrayna’da bir çocuk ceza infaz kurumu binası duvarına yaptığı muralla oldukça ses getirmişti. Yine çocukluk yıllarının güzelliğini gerçekçi bir üslupla resimleyen Lula Goce’u da anmadan geçemeyeceğim. Bu defaki keşfimiz Julien Malland da bu kulvarda üretim yapan önemli sanatçılardan biri.

Mizah, neşe ve hayal gücü

Fransız sanatçı Julien Malland, namıdiğer Seth Globepainter çocukluk yıllarına ait oyuncu yaklaşımı, masumiyeti ve merakı ele aldığı duvar resimleriyle tanınıyor. Çocukları, diğer sanatçılardan kolaylıkla ayırt edebileceğiniz kendine özgü bir stille tasvir ediyor. Paris’ten Jersey City’ye ve Amman’a kadar dünyanın farklı şehirlerinde çok büyük ölçekli eserler üretmiş.

Özellikle sanatçının Ukrayna’daki savaşı ele alan en son duvar resimlerinde, yüzü olmayan ya da görünmeyen çocuk karakterler yer alıyor. Bu karakterler, zorluklarla yüzleşirken bile iyimser olma eğilimindeler.

Malland şu anda bir litografi serisi üzerinde çalışıyor ve yaşamını sürdürdüğü Paris’te, Fluctuart’ta 27 Ekim’de açılacak kişisel sergisine hazırlanıyor. Sanatçının yeni çalışmalarını Instagram’ı ve internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram