Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Girişimciler İçin “Çözümler Sergisi”

Sosyal Girişimciler İçin “Çözümler Sergisi”

Impact Hub Ankara ve Snowball Effect iş birliğiyle hazırlanan “Çözümler Sergisi”, sosyal girişimcileri ve girişim destek kuruluşu profesyonellerini bekliyor.

Sosyal girişimleri, ticari girişimlerden ayıran en önemli farklardan biri; ticari girişimlerde taklit ve modellemenin hoş karşılanmaması, sosyal girişimlerde ise amaç toplumsal fayda olduğu için tam tersi bir anlayışla hareket edilmesidir. Hatta taklit edilmek, ülkenin ya da dünyanın başka noktalarında da aynı şeylerin yapıldığını görmek sosyal girişimcinin arzu ettiği bir şeydir. Çünkü bu sayede dünyada bir değişim başlayabilir. Çözümler Sergisi, bu değişime ivme kazandırabilecek önemli bir etkinlik olarak sosyal girişim dünyasını bekliyor. Ziyaretçilerin; girişimcilik ve sosyal inovasyon alanında uluslararası başarı öykülerinden ilham alabileceği ve içinde yer alan çözümleri kopyalayabileceği bir sergi olacak.

Çözümler Sergisi’nde; iklim değişikliği, yoksulluk, ayrımcılık yaşlılık, kapsayıcılık, eğitime erişim, sosyal adalet ve istihdam gibi toplumsal ve çevresel sorunlarla mücadele etmek üzere geliştirilmiş, yenilikçi ve etkili 45 çözüm ele alınacak. Katılımcılar bu çözümleri; sahadan görüntüler, kaydedilmiş sesli anlatımlar ve tartışmalar eşliğinde deneyimleyebilecek.

Kopyalanarak ya da çoğaltılarak kartopu etkisi yaratmaya hazır çözümler sergide deneyimlenebilecek

Yalçın Pembecioğlu (moderatör ve kolaylaştırıcı) ve Mehmet Atakan Foça’nın moderasyonuyla gerçekleşecek olan sergideki çözümlerin her biri kopyalanarak ya da çoğaltılarak kartopu etkisi yaratmaya hazır uygulamalardan oluşuyor. Katılımcıların; çözümlerin niteliği, Türkiye’deki bağlam ve inovasyon aktarımı konularında diğer katılımcılarla diyalog kurma imkanı olacak. Sergi; Türkiye ya da Ankara’da nasıl uygulanabileceklerini anlamak ve tartışmak için girişimciler, destek kuruluşları ve diğer değerli ekosistem aktörlerinin bir araya getirmeyi hedefliyor. Sosyal inovasyon transferi ve sosyal girişimcilik çözümlerinin replikasyonu konusuna ilgi duyan müstakbel ve mevcut girişimcileri ve girişim destek kuruluşu profesyonelleri sergiye katılmaya davet ediliyor.

Katılım ücretsiz

Impact Hub Ankara ve Snowball Effect iş birliğiyle gerçekleşecek etkinlik için bir hafta içi bir de hafta sonu olmak üzere iki ayrı tarih seçeneği sunulmuş. Hafta içi versiyonu 8 Mayıs Çarşamba, hafta sonu versiyonu ise 11 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek. Etkinlik saati, 15:00- 17:30, yeri ise Impact Hub Ankara, Kişinev Caddesi No:10.

Kontenjan 25 kişi ile sınırlı ve bu nedenle katılmak isteyenlerin, aşağıdaki linklerden kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor.

8 Mayıs Çarşamba – Çözümler Sergisi kayıt linki: https://www.eventbrite.com/e/884878203527
11 Mayıs Cumartesi – Çözümler Sergisi kayıt linki: https://www.eventbrite.com/e/885629209807

Görsel: Berivan Elis


Bigumigu Yazarı
| GENEL