Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Starburst Z Kuşağını Uzaya Işınlıyor

Starburst Z Kuşağını Uzaya Işınlıyor

DDB ortaklığındaki yeni TikTok kampanyasıyla şekerleme markası Starburst, Z kuşağını uzaya ışınlayan ilk marka oldu.

8 yıldan uzun bir süredir “Açıklanamaz şekilde sulu” sloganıyla marka iletişimini sürdüren şekerleme markası Starburst, DDB NewYork ortaklığında hazırladığı yeni kampanyası ile Z kuşağına uzaydan sesleniyor. Markanın kampanya öncesi araştırmasına göre yüzde 49’luk genel ABD ortalamasının aksine Z kuşağının yüzde 63’ü uzayla oldukça yakından ilgileniyor. Bu veri ışığında Starburst, Z kuşağına giden yolun TikTok’tan geçtiğini gören pek çok marka gibi “Evrene Sor!” adlı yeni kampanyasını bu platform üzerinden başlattı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

STARBURST (@starburst)’in paylaştığı bir gönderi

Astrofizikçi Kirsten Banks ve SpaceSpeak ile birlikte çalışarak Z kuşağının TikTok videolarını uzaylılarla tanıştırmayı hedefleyen marka, 6 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında tüm TikTok kullanıcılarını #BeamItUpStarburst ve @starburst hashtagi ile “Starburst nasıl bu kadar sulu olabiliyor?” sorusunun cevabını vermeye davet ediyor. En yaratıcı TikTok videoları SpaceSpeak ile uzaya gönderilecek. Videolar, SpaceSpeak’e ait 18 inçlik bir parabolik çanağa bağlı düşük voltajlı vericisi aracılığıyla radyo dalgaları yayan teknolojisi kullanılarak uzaya ışınlanacak.

@starburst Let’s ask the universe, “How do they make STARBURST taste so juicy?” Use #BeamItUpSTARBURST to ask the universe in your most creative way!@Kirsten Banks ♬ Beam Me Into Space – Starburst

Kazananlar kampanya adresi üzerinden videolarının uzayda nereye gönderildiğini takip edebilecekler. 2015 yılından bu yana temel ürün grubu için reklam filmi yayınlamayan marka, kampanya kapsamında televizyonda yayınlanmak üzere bir de reklam filmi hazırladı.  Aşağıda kampanya videosunu izleyebilirsiniz.

Yalnızca Z kuşağı için değil her yaş grubundan insan için giderek daha fazla kapsayıcı hale gelen TikTok platformunda iletişime dair önemli ipuçlarını paylaştığımız aşağıdaki haberimize de göz atabilirsiniz.

Z Kuşağı TikTok’ta Haberleri Nasıl Sunuyor? [SXSW 2021]

Görseller: Starburst, TikTok, Youtube