Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzun Şekere Dikey Reklam

Uzun Şekere Dikey Reklam

Starburst yeni ürünü uzun ince şekilli şekerleri için mobil ve dikey medya alanlarına özel olarak hazırlanmış reklam filmi yayınladı.

Dikey içeriklerin çeşitliliği; akıllı telefonların ve Instagram IGTV’de olduğu gibi sosyal medya kanallarının etkisiyle birlikte artış gösteriyor. Bir Mars Wrigley markası olan Starburst yeni ürünü Starburst Swirlers için yerçekimine meydan okuyor. Marka, uzun ince şekilli Swirlers şekerlerinin şeklinden ilham alarak dikey içeriğe uygun olacak bir reklam filmi yayınladı.

Mobil gösterimler için dikine hayatlar

DDB Chicago imzalı Best Enjoyed Vertically isimli kampanya yalnızca mobil ve dikey medya alanları için özel olarak hazırlandı. Görüntüyü yatay çevirip izlendiğinde kampanyanın sadece dikey format için çekilmiş olduğu anlaşılıyor. Film, yatay olarak görüntülendiğinde izlemeyi zorlaştıran bir görüntü ortaya çıkıyor. Yerçekimine karşı gelen oyuncular ve objeler aşağıya doğru düşmeye başlıyor.

Starburst gençleri hedefliyor

Kampanyayı mobil cihazlardaki gösterimler için hazırlayan Starburst daha genç kitleye hitap etmeyi hedefliyor. Qustodio tarafından yapılan bir araştırmaya göre 4-15 yaş arası çocuklar YouTube’da günde ortalama 85 dakika geçiriyor. Bu da markanın ulaşmak istediği hedef kitleyi oluşturuyor.

Kampanyanın kamera arkası görüntülerinde işin iç yüzü ortaya çıkıyor. Kuaför salonunun hazırlanışı ve dikey gerçekleştirilen çekimlerin perde arkası gösteriliyor.

Künye

Müşteri: Mars Wrigley Confectionery
Ajans: DDB Chicago
CCO: Ari Weiss
İdari Yaratıcı Yönetmen: Colin Selikow
Yaratıcı Yönetmen: Chris Walker, Alan Shen
Kıdemli Metin Yazarı: Joey Johnson
Prodüksiyon Şefi: Diane Jackson
İdari Yapımcı: Matt Blitz
Kıdemli Strateji Uzmanı: Jonathan Palmer
Prodüksiyon Şirketi: Smuggler
Yönetmen: Guy Shelmerdine
Post Prodüksiyon: Framestore
Ses: Another Country
Müzik: TBD
Düzenleme: Hutch&Co
Editör: Jim Hutchins
VFX: Parliament
PR Ajansı: ICF Next
Medya Ajansı: MediaCom

Görsel: YouTube