Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bitkilere Özel Konser

Bitkilere Özel Konser

Barcelona’daki Gran Teatre del Liceu operası ülkedeki üç aylık olağanüstü hal sonrası ilk etkinliğinde kapılarını 2,292 bitkiye açtı.

İspanya’da olağanüstü halin kaldırılması ve karantina sınırlandırmalarının hafifletilmesinin ardından insanlar kontrollü sosyalleşme aşamasına geçiş yaptı. Ülkenin aşamalı olarak yeniden açılması ile birlikte tiyatro ve sinema gibi kültür sanat mekanları da belirli kurallar çerçevesinde etkinliklerini yeniden planlanıyor. Ülke olarak uygulanan üç aylık karantinanın ardından Barselona’nın ünlü opera binası Gran Teatre del Liceu de ilk konserini alışılmışın dışında katılımcılarıyla birlikte gerçekleştirdi.

Orkestra altı dakikalık konser verdi

İzleyicilerine yeniden kapılarını açtığı ilk konserinde opera binasının ziyaretçileri bitkiler oldu. Orkestra konseri dinlemeye gelen 2,292 bitkiye çaldı. Konserde, etkinlik öncesi uyarı anonsları da dahil olmak üzere herhangi bir performanstan önce gerçekleştirilen tüm hazırlıklar normalde olduğu gibi yapıldı. Yaklaşık altı dakika süren konser doğaya dönüşün ve insanın doğa ile ilişkisinin temsili oldu.

İnternet üzerinden yayınlanan konserde besteci Giacomo Puccini’nin Crisantemi (Chrysanthemums) adlı eseri çalındı. İspanyol kavramsal sanatçı Eugenio Ampudia tarafından oluşturulan konserde eseri UceLi yaylı çalgılar dörtlüsü çaldı.

Konseri dinleyen bitkiler sağlık çalışanlarına hediye edildi

Gran Teatre del Liceu, 2020-2021 sezonuna başlangıç olarak adlandırdığı performansında yer alan bitkiler salgında mücadele gösteren sağlık çalışanlarına bağışlandı. Bitkiler, konser için hazırlanan sertifikayla birlikte sağlık çalışanlarına teslim edildi.

Baş Yapımcı Eugenio Ampudia insanın doğaya karşı tutumunda bir değişiklik yaratmak ve empatiyi geliştirmek istediklerini söyledi. Organizatörler ise eşi görülmemiş bu zorlu süreçte en ön safhada yer alan sağlık çalışanlarına farklı bir bakış açısıyla teşekkürlerini sunmak istediklerini ifade etti. Konseri kendi bitkileri ile beraber dinleyenler de sosyal medya üzerinden bu anı paylaştı.

Görsel: Twitter, YouTube