Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Film Festivali’nin Resmi Sponsoru TikTok’tan Kısa Film Yarışması

Cannes Film Festivali’nin Resmi Sponsoru TikTok’tan Kısa Film Yarışması

TikTok, bu yıl Cannes Film Festivali’nin resmi sponsoru oldu ve #TikTokShortFilm etiketiyle bir kısa film yarışması başlattı.

TikTok dünyanın en prestijli festivallerinden 75. Cannes Film Festivali’nin resmi sponsoru olduğunu duyurdu. Ayrıca bu ortaklık kapsamında, ödüllü bir kısa film yarışması başlattı. #TikTokShortFilm isimli bu yarışmayı kazanan 3 kişi, Cannes Film Festivali’ne katılacak.

“Büyük fikirlerin büyük prodüksiyonlara ihtiyacı yok”

#TikTokShortFilm, festival öncesinde, yaratıcılığa ilham verme ve ortaya çıkan yetenekleri destekleme amacını taşıyor. Platformun attığı bu adım, “TikTok topluluğunun eğlenmesi ve eğlenirken de yaratıcılığını kullanması için sürekli yeni yollar geliştirme” stratejisiyle paralel. Duyuruda şu ifadeler yer alıyor: “Cannes Film Festivali gibi TikTok da özgünlüğe ve yaratıcılığa ev sahipliği yapıyor, insanların eğlenme şeklini değiştiriyor. Sinemayı geliştirmek, dünya çapında film endüstrisinin profilini genişletmek ve önemini vurgulamak için başlatılan Cannes Film Festivali ile yapılan bu ortaklık, dünyanın dört bir yanından içerik üreticileri ve görüntü yönetmenlerini bir araya getirecek.”

Cannes Festivali Genel Delegesi Thierry Fremaux ise iş birliğine dair şu açıklamayı yapmış: “Festivalin büyüsünü daha geniş, çok daha küresel ve her zamankinden daha fazla sinefil izleyiciyle paylaşmak için TikTok ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Birkaç yıldır, Cannes Film Festivali, ‘Cannes’da 3 Gün’ programımız aracılığıyla Festivali deneyimleme fırsatı sunarak yeni nesil film meraklılarına ulaşıyor. İzleyiciyi çeşitlendirme arzusunun bir parçası olan bu işbirliğiyle, Festival’in en heyecan verici ve ilham verici anlarını paylaşmayı ve Festival’in TikTok içerik üreticileri ve topluluğunun gözünden yeniden tasavvur edildiğini görmeyi dört gözle bekliyoruz. Tüm bunları büyük bir heves ve merakla keşfetmeyi heyecanla bekliyoruz”.

#TikTokShortFilm küresel katılıma ve deneyimi ne olursa olsun her seviyede film tutkununa açık

Yarışma küresel çapta katılıma açık. Yarışmaya katılmak isteyen içerik üreticileri, 15 Mart’tan itibaren kendi kısa filmlerini TikTok topluluğuyla paylaşmaya başladı. Deneyimli film yapımcılarından ilk kez kendini göstermek isteyen bir film tutkununa her türlü profile sahip katılımcı, TikTok’un araçları ve efektleri aracılığıyla sinematografi becerilerini sergileyebiliyor.

Yarışma için özel bir #TikTokShortFilm sayfası da hazırlanmış. Bu sayfanın en üstünde, TikTok’un kendi hesaplarından yapılan farklı dillerde yarışma duyuruları ve altında da katılımcıların bu etiketle paylaştığı içerikler var. Ayrıca Cannes Film Festivali’ne dair özel içeriklere erişmek isteyenler, TikTok üzerinden resmi @festivaldecannes hesabını takip edebilir ya da #Cannes2022 etiketiyle paylaşılan içeriklere göz atabilir.

Başvurular 8 Nisan 2022’ye kadar kabul edilecek ve kazananlar Nisan sonunda açıklanacak.

@tiktok_turkey

Sinema tutkunlarının ve geleceğin yönetmenlerinin dikkatine! #TikTokShortFilm yarışmasına katıl, Cannes Film Festivali’nde yer alma şansını yakala!🎬

♬ orijinal ses – TikTok Türkiye

Jüri tarafından seçilecek üç kişi, nakit para ödülü kazanacak ve Mayıs ayında Cannes Film Festivaline katılma hakkını kazanacak. Orijinal başvurular; Grand Prix, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu olmak üzere üç kategoride değerlendirilecek.

Görsel: TikTok