Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Balenciaga Paris Moda Haftası’nda The Simpsons Evreninde

Balenciaga Paris Moda Haftası’nda The Simpsons Evreninde

Balenciaga, The Simpsons karakterlerini Paris Moda Haftası'nda podyuma çıkararak İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonunu tanıtıyor.

Balenciaga “sıra dışı” kavramını tam anlamıyla karşılayan bir marka. Bu farklılığını bu yılki Paris Moda Haftası için hazırladığı tanıtım kampanyasında bir kez daha ortaya koydu. Nasıl mı? Yaratıcı yönetmen Demna Gvasalia İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonunu The Simpsons evreninde tanıtmasıyla!

Balenciaga koleksiyonu tanıtmak için 10 dakika süren bir özel Simpsons bölümü hazırlanmasını sağlamış. Film, hiçbir şekilde bir tanıtım filmi izlediğiniz hissini yaratmıyor. Her zamankinden farksız olan eğlenceli ve absürt bir Simpsons macerası izliyorsunuz. Özellikle başlangıcındaki Marge’ın Balenciaga hayranlığı ve Homer’ın onu mutlu etmek için Balenciaga’yla iletişime geçtiği kısımlar oldukça keyifli.

Simpsonlar Balenciaga için podyumda

Filmin marka açısından en önemli sahnesi podyuma çıkış sahnesi. Homer ve Marge Simpson’ın yanı sıra çocukları Bart, Lisa ve Maggie de podyuma çıkıyor. Defilenin izleyicileri arasında gelmiş geçmiş en ünlü moda dergisi editörü Anna Wintour (Vogue) da var. Wintour’a ön sıralarda Kim Kardashian, Kanye West ve Justin Bieber eşlik ediyor.

Balenciaga simpsons

Film boyunca karakterler, markanın cesur ve pahalı tasarımları karikatürize ediliyor. Örneğin Marge, büyük boy omuz vatkaları olan muhteşem yeşil bir elbise giyiyor ve vatkalar yüzünden kapıdan zar zor geçiyor. Homer, bu elbisenin fiyatının 19.000 dolar olduğunu öğrendikten sonra neredeyse baygınlık geçiriyor ve elbiseyi korumak için kendini siper ediyor. Öte yandan Fransa’nın ve Amerika’nın kültürel farklılıkları da sık sık mizahi bir dille ele alınıyor.Yalnızca Simpsonlar değil, diğer Springfield sakinleri bu filmde podyuma çıkıyor.

Şef Wiggum/ Clancy Wiggum, Patty ve Selma Bouvier (Marge Simpson’ın ablaları) ve Waylon Smithers gibi favori karakterler bir bir boy gösteriyor. Karakterleri genellikle; XXL şişme montlar, yüksek omuzlu elbiseler, 90’ların denim pantolonları ve baskılı elbiseler de dahil olmak üzere sembolik Balenciaga kostümleri içinde görüyoruz. Tüm bu kostümler aslında İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonuna ait gerçek parçalar.

Balenciaga simpsons Balenciaga simpsons Balenciaga simpsons

Görsel: YouTube