Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müziğin İyileştirici Gücüyle Hatırlamak

Müziğin İyileştirici Gücüyle Hatırlamak

Memory Karaoke, kişiselleştirilebilir şarkı sözleriyle Alzheimer hastalarının basit ama önemli bilgileri hatırlamasına ve müzikle rahatlamasına yardımcı oluyor.

Bellek ve benzeri zihinsel yeteneklerin bozukluğunu kapsayan hastalıkların genel adına demans (bunama) deniyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre demansın yüzde 60 ila 70’ini kapsayan hastalık Alzheimer. Hindistan’da da yaklaşık 6 milyon demans hastasının yüzde 65’ten fazlası Alzheimer hastalığından muzdarip. Henüz kesin bir tedavisi bulunmayan hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak ve hastanın bu süreci daha rahat geçirmesini sağlamak için çeşitli pratiklerle mümkün.

Dünya Alzheimer Ayı kapsamında bu duruma dikkat çekmek ve erken tanının önemini vurgulamak isteyen MTV, Ogilvy Mumbai tarafından hazırlanan Forgetting Isn’ Funny adlı kampanya ile demans teşhisi konulan kişilerin yaygın olarak unuttuğu temel bilgileri daha rahat hatırlamasını sağlayacak bir yol sunuyor.

Memory Karaoke, yaygın olarak unutulan bilgiler için özelleştirilebilir 4 farklı şarkı sunuyor

Alzheimer hastalarına özel bakım hizmetleri sunan sivil toplum kuruluşu Alzheimer’s & Related Disorders Society of India ile güçlerini birleştiren MTV, hazırladığı dört farklı şarkıyla birlikte Alzheimer’dan etkilenenlerin ve bakıcılarının yaşamlarında küçük ama önemli bir fark yaratıyor. Müzik; zihin, beden ve ruh için iyileştirici bir etkiye sahip. Memory Karaoke de Alzheimer hastaları için temel bilgilerin ritmin de sayesinde akılda kalıcı olmasına yardımcı oluyor.

Memory Karaoke, günlük pratik yapmak için kişiselleştirilmiş şarkılar sunuyor. Bu sayede bilgileri daha kolay akılda tutmak mümkün olabiliyor. Alzheimer hastalığına sahip bireyeler günlük aktivitelerinde şarkı söylemenin keyifli yanına odaklanarak kendilerini hayata bağlıyor.

memory karaoke

Yeni Delhi merkezli elektronik grup Komorebi ve büyükannesi de Alzheimer hastalığı yaşamış besteci Tarana Marwah tarafından hazırlanan parçalar her hastaya uygun olacak şekilde kişiselleştirilebiliyor. Ayrıca genç bir komedyenle de iş birliği yapan MTV, motivasyon yükseltici mizah unsurlarını da bestelere eklemeyi ihmal etmiyor. Hastanın kendisi, ailesi ya da bakıcısı hakkında bilgiler, adres bilgileri, yemekler ve benzeri gibi en temel bilgiler bu dört şarkıya eklenebiliyor.

Platformda yer alan parçalar şu anda sadece Hintçe olsa da ilerleyen süreçte İngilizce başta olmak üzere farklı dillerin de ekleneceğinin bilgisi paylaşılıyor.

Künye

Müşteri: MTV
Ajans: Ogilvy Mumbai
CCO: Kainaz Karmakar, Harshad Rajadhyaksha & Sukesh Nayak
Yaratıcı Yönetmen: Akshay Seth, Chinmay Raut
Kıdemli Başkan Yardımcısı: Sushma Singh Vivek, Roopesh Shah
Yazılım Geliştirici: Ronin Labs
Prodüksiyon Şirketi: Vanilla Films
Yönetmen:  Chintan Pandav

Görsel: Memory Karaoke, YouTube