Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Siparişlerinizi Yanlış Getiren Restoran

Siparişlerinizi Yanlış Getiren Restoran

Tokyo'da bir restoranda garson olarak çalışan demans hastalarının yanlış getirdiği siparişlerle hastalık hakkında farkındalık yaratıldı.

Bir restoranda yemek yiyeceksiniz, siparişiniz yanlış geldi. Can sıkıcı bir durum, değil mi? Peki size bu durumu hizmet olarak sunan bir restorandan bahsetsek? Tokyo’daki “The Restaurant of Order Mistakes” (Hatalı Siparişler Restoranı) tam olarak da böyle bir yer. Bu restoranda siparişlerinizi demans hastaları alıyor ve önünüze hangi yemeğin geleceğinden emin olamıyorsunuz.

Tokyo’nun Toyosu bölgesinde açılan restoran kalıcı bir mekan değil, aslında bir farkındalık etkinliği. Amacı demans hastalarını çalıştırarak konuya dikkat çekmek ve insanların bu hastalık hakkındaki algılarını değiştirmek. Bu kadar ağır bir konuda, çok yıpratıcı bir hastalık hakkında yapılmış en eğlenceli ve iyimser iş sanırım. Zira demans hastalarının da biraz anlayışla toplum içinde aktif olarak yer alabileceğini gösteriyor.

Çalışmanın güzelliği iki taraf için de hoş bir deneyim sunması. Siz restorana, oranın ne olduğunu bilerek gidiyorsunuz elbette. Dolayısıyla siparişinizdeki hatalar canınızı sıkmıyor, “acaba ne gelecek” diye heyecanla beklediğiniz birer sürprize dönüşüyor. Orada çalışan hasta içinse çalışabildiği, sosyalleşebildiği, eğlenebildiği bir alan yaratıyor. Yemek blogger’ı Mizuho Kudo da restorana gitmiş ve çok iyi vakit geçirdiğini yazmış. Sipariş ettiği hamburgerler yerine gelen dumpling’lerin de son derece lezzetli olduğunu belirtirken garsonların güler yüzünden ve çok eğleniyor göründüklerinden de bahsetmiş.

Haziran ayı başında birkaç günlüğüne hizmet vermiş olan restorana geri dönüşler gayet olumlu. Eylül ayındaki Dünya Alzheimer Günü için benzer bir etkinlik daha yapılması planlanıyor.

Görsel: Yahoo News Japan