Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CGI Animasyonların Perde Arkasını Animasyonla Anlatmak

CGI Animasyonların Perde Arkasını Animasyonla Anlatmak

Green Life, CGI animasyonların yapım tekniğini mizahi bir dille işleyerek izleyiciyi gülümsetiyor.

Yaratıcı insanlar için yaratıcı süreci anlatan işler apayrı bir keyif. Örneğin fikirlerin geldiği gizemli yeri anlatan It’s A Messy Business esinlenmeyi ve yaratıcı süreci hicvederek dikkatleri çekmişti. Brief’ten revizyona yaratım sürecinin zorluklarını anlatan The Process ve ilham alma sürecini analiz eden Art is Theft bu temadan yola çıkan etkileyici işlerdendi. DeeKay’in imzasını taşıyan Animator Creating Animation ise animatörün üretim sürecini işleyerek büyük ilgi toplamıştı. Şimdi de CGI animasyon dünyasındaki yapım sürecini anlatırken izleyiciyi gülümseten Green Life var sırada.

Green Life, CGI animasyonların gizemini çözerken izleyiciyi gülümsetiyor

Green Life CGI animasyonların nasıl yapıldığını merak eden izleyiciyi cezbedecek türden bir film. Ancak bunun da ötesinde, komik ve abartılı sahneleriyle sektörün içindekileri de bolca gülümsetiyor. Film, özel efekt kullanılan filmlerde uygulanan green screen / yeşil ekran tekniğini ve yeşil ekran kostümünü merkeze alıyor. Bu tekniği abartılı bir şekilde örneklendirerek filmin her sahnesine bol bol tuhaflık enjekte edilmiş.

Green Life’ın yönetmen, tasarımcı ve animatör koltuğunda; Ricard Badia, Russ Etheridge ve Milo Targett üçlüsü oturuyor. Ses ve müzikte ise Mutant Jukebox’ın imzası bulunuyor. Vimeo’da 1 hafta önce yayına giren film, Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış.

Görsel: Vimeo