Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fikirlerin Geldiği Gizemli Yer

Fikirlerin Geldiği Gizemli Yer

"It’s A Messy Business" esinlenmeyi ve yaratıcı süreci hicvederek, fikirlerin nereden geldiğine dair fantastik bir bakış açısı sunuyor.

Yaratıcılığı irdeleyen yaratıcı işler hepimiz için ayrı bir yere sahip. Örneğin DeeKay’in imzasını taşıyan Animator Creating Animation, animatörün üretim sürecini işleyerek büyük ilgi toplamıştı. Brief’ten revizyona yaratım sürecinin zorluklarını anlatan The Process ve ilham alma sürecini analiz eden Art is Theft bu temadan yola çıkan etkileyici işlerdendi. dikkate değer çalışmalardandı. Bu defa yine oldukça fantastik ve sevimli bir animasyon olan It’s A Messy Business ile yaratıcı fikirlerin nereden geldiğini öğreniyoruz.

Fikirler, hayal bile edemeyeceğiniz birden geliyor

It’s A Messy Business bir röportaj sahnesiyle açılıyor. Bu röportaj sırasında ana karaktere, yaratıcı camianın en sık karşılaştığı ve biraz da bezdiği sorulardan biri olan “Fikirlerinizi nereden alıyorsunuz?” sorusu yöneltiliyor. Filmin bundan sonrasınsa da o ilham alma ve büyük fikirler bulma süreci nefis bir şekilde hicvediliyor. Yaratıcı bünyelerin herkesten saklamaya meyilli olduğu o sihirbazlık numarasının ne olduğunu olabildiğince komik bir şekilde gösteriyor.

Film, Nexus Studios tarafından shots awards The Americas adlı reklamcılık ödülleri için hazırlanmış. Organizatörlerin kısa ama etkili bir spot istemesi üzerine bu kısa ve şirin animasyon ortaya çıkmış. Filmin yazarı ve yönetmeni Laurie Rowan. Film Vimeo’da da staff pick seçilerek öne çıkarılmış.

Nexus Studios’un çalışmalarını buradan, Laurie Rowan’ınkileri de buradan takip edebilirsiniz.

Künye

Prodüksiyon: Nexus Studios
Yazar ve Yönetmen: Laurie Rowan
Yapımcı: Rebecca Archer
İdari Yapımcı: Judy Hill
CG Lead: Andy Spence
3D/2D Generalist: Mark Davies
Karakter Tasarımcısı: Laurie Rowan
Tasarım: Hugo Beaurepere
CG Modelleme: Andy Spence & Jonathan Vuillemin
Storyboard’lar: Laurie Rowan
Teknik: Niko Rossi
3D Animatör: Edwin Leeds
2D Animatör: Christina Nerland
CG Işık: Andy Spence
Kompositör’ler: Dalvir Matharu ve Luke Hardisty
Ses ve Müzik:
Stüdyo: Brains & Hunch
Ses Tasarımı: Ieva Vaiti
Müzik: Tom Haines
Prodüksiyon: Becca Laurence
Ses sanatçıları: Sean McLoughlin ve Alexa Joyal

Görsel: Nexus Studios