Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Evcil Hayvan Olsaydınız Ne İsterdiniz?

Bir Evcil Hayvan Olsaydınız Ne İsterdiniz?

Petco, evcil hayvan olsaydık neler isterdik sorusuna odaklanarak evcil hayvan sağlığına bakış açısını vurguluyor.

Kimimiz kedi insanıyızdır kimimiz köpek insanı. Herkesin bu konuda bir fikri vardır. ABD’de evcil hayvan malzemeleri sunan Petco isimli şirket ise bu ikileme absürt bir yerden bakıyor. Kedi insanına kedi, köpek insanına köpek rolünü veriyor. Şirket sunduğu hizmetlerin yanı sıra hayvan sağlığı ve zindeliği konusunda yapmış olduğu girişimi anlatıyor.

“Siz isterseniz hayvanlarınız neden istemesin?” fikrinden yola çıkan Petco, evcil hayvanları kelimenin tam anlamıyla insanlara uyarlıyor. Droga5 New York tarafından yaratılan kampanyada yönetmen Harold Einstein absürt mizah unsurlarını kullanıyor. Her filmde oyuncular kendini evcil hayvanlara özgü durumlar ve olaylar içinde bulurken Petco’nun hizmetleri konuşulan konular arasında yer alıyor. Kimi zaman gelen rastgele koklama, aniden tırmalama veya boş boş gezinme isteğiyle bu insanların aslında birer evcil hayvan olduğu ortaya çıkıyor.

Petco, evcil hayvan sahiplerini bilgilendiriyor ve destekliyor

Pek çok marka gibi kendi müşterilerinin de pandemi sonrası artan çevrimiçi alışveriş tercihine göndermede bulunan Petco, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde dijital satışlarını yüzde 90’dan fazla artırdı. Bu ivmeyi de ürünlerinin yanı sıra evcil hayvanlar için sağlık ve zindeliğe odaklanarak korumayı ve sürdürmeyi hedefliyor. Ayrıca evcil hayvan sahiplerine aylık veteriner abonelik hizmeti ve hayvanlarıyla yeni iletişim kurma yolları gösteren uygulamasıyla evcil hayvanlar konusunda kapsamlı bir şirket hedefi benimsiyor.

Petco CMO’su Tariq Hassan, evcil hayvan sağlığı konusunda 360 derece hizmet verdiklerini söylerken kampanyalarını evcil hayvanları ailelere daha fazla yakın hissettirmek için kullandıklarını söylüyor. Reklam serisi, hayvanları insanlaştırarak onların ihtiyaçları hakkındaki düşünceleri aktarıyor.

Künye

Client: Petco
Chief Executive Officer: Ron Coughlin
CMO: Tariq Hassan
Ajans: Droga5 New York
CCO: Tim Gordon & Felix Richter
İdari Yaratıcı Yönetmen: Scott Bell
Yaratıcı Yönetmen: George McQueen, Tom McQueen
Kıdemli Metin Yazarı: Chase Kimball
Kıdemli Sanat Yazarı: Jesse Brown
Kıdemli Proje Müdürü: Simon Jolly
Prodüksiyon Şirketi: Dummy
Yönetmen: Harold Einstein
İdari Yapımcı: Michael Kanter
Post Prodüksiyon: The Mill
VFX: John Leonti
Renklendirme:  Company3
Müzik: Found Objects
Ses: Heard City

Görsel: YouTube