Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rinspeed’den Otopilot Ve Drone Takip Özellikli Konsept: Ʃtos

Rinspeed’den Otopilot Ve Drone Takip Özellikli Konsept: Ʃtos

Rinspeed'in geliştirip CES 2016'da sergileyeceği konsept tasarımı Ʃtos, drone ve otopilot gibi teknolojinin son olanaklarını kullanıyor.

Otomobil modifiye tasarımı ve üretimi yapan İsviçreli marka Rinspeed, Las Vegas’ta gerçekeleşecek CES 2016’da sergilemek üzere teknolojinin güncel gündemini tek potada eriten bir araç tasarladı. Ʃtos isimli hibrit otomobilin öne çıkan iki büyük özelliği, sektörün geleceği olarak görülen otopilot ve yapılan yasal düzenlemeleriyle farklı bir boyut kazanan drone’lar.

Aracın dış tasarımında arka bölümünde drone’un iniş yapabileceği bir alan bulunuyor. Ve drone’a bağlanarak araç içindeki panelle insansız hava taşıtının kontrolü sağlanabiliyor. Arzu edildiğindeyse drone da otopilota emanet edilip sizi yol boyunca takip edebiliyor.

Otomobil otopilot modundayken sürücünün kendini nasıl meşgül edeceği sorgusuna da Volvo’nun konseptine benzer şekilde direksiyonu gizleyerek panelleri genişletiyor ve sürücüye geniş bir alan yaratıyor. Hibrit otomobil Ʃtos, BMW i8’in temel tasarımına dayanarak geliştirilmiş. Ayrıca Ʃtos, yukarıdaki özelliklerinin yanı sıra NFC, park rehberi, kablosuz şarj, anahtarsız erişim ve motoru çalıştırma gibi teknolojilerle akıllı telefonlar için de tamamen etkileşimli bir yuvaya dönüşüyor Ʃtos.

Volkwagen, Ford gibi markaların yetkilerinin demeçleriyle tanık olduğumuz, otomotiv sektörü kendini teknolojiyle birlikte nasıl konumlandıracağını sorgusu sırasında Ʃtos sunduğu konsept evren ile sınıfların ne derece ilerleyebileceği konusunda da ilham veriyor.

Görsel; Rinspeed