Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yolcu Taşıyabilen Otopilotlu Drone

Yolcu Taşıyabilen Otopilotlu Drone

EHang'in geliştirdiği drone, bir yolcuyu ağırlayıp kısa mesafelerde ulaşım yapabiliyor.

Çin menşeli insansız hava taşıtı üreticisi EHang, CES 2016’nın ilk gününde fuarın en çok dikkat çeken ürünlerinden birini tanıttı. Drone teknolojisinin emekleme döneminden beri kişisel ulaşım amacı olarak drone’ları konumlandırmayı planlayan EHang, tanıttığı drone ile amacına ulaşma konusunda ciddi bir adım atmış.

EHang 184 isimli drone, 200 kilogram ağırlığında ve 1,4 metre yüksekliğinde. 23 dakika havada kalabilen taşıt 2 ile 4 saat arasında şarj olup ortalama 100 km/s ile seyahat ediyor. Araç kapalı vaziyete geçtiğinde ise kanatlarını katlayarak yer tasarrufu yapabiliyor. Ve tüm bu teknik detaylarının yanında bir yolcu taşıyabilen EHang 184, otopilot özelliğine sahip. Yani taşıta binen kişi aslında sürücü, pilot gibi unvanlar yerine doğrudan yolcu olarak yer alıyor. 

Şu anda EHang 184’un piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı belli olmamasıyla birlikte Tech Crunch’ın gözlemine göre EHang 184; şirketin normal boyutlardaki drone’u Ghost‘un pazarlama kampanyasının bir parçası olarak CES’te yer alıyor. 

EHang 184’un tanıtım videosunun da ışık tuttuğu şekilde şirketin geçmişi ve kurucularıyla beraber hikayesi olan bir ürün olarak sunuluyor. Hayata geçme süreci konusunda kesin bilgiler bulunmasa da Jetgiller’deki gibi otomobiller olmasa da uçan otomobil yerine insan büyüklüğünde drone kullanımı da alternatif bir gelecek senaryosu olarak karşılıyor bizleri.

Görsel; EHang, Youtube