Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Volvo’dan Sürücüsüz Araç İçinde Yapılabilecekler Konsept Çalışması

Volvo’dan Sürücüsüz Araç İçinde Yapılabilecekler Konsept Çalışması

Otopilot modundaki sürücüsüz araçlar kullanılırken sürücülerin kendilerini nasıl meşgul edeceğini sorgulayan bir konsept çalışma.

Google ve Apple gibi markalar sürücüsüz araç geliştirme sürecine odaklanırken, Tesla otomatik pilot moduyla bu ideali bir anlamda gerçekleştiriyor. Volvo gibi otomotiv markaları da bu teknolojinin devinimi sırasında sürüden kopmamaya çalışıyor. Sürücüsüz araçlara bir anda geçmeyeceğimizi ve öncelikle otopilot özellikli araçları kullanacağımızı göz önüne aldığımızda bu sırada sürücünün ne yapacağı da merak konusu.

Otopilot sırasında hiçbir şeyi kontrol etmesi gerekmeyen sürücü için direksiyon ve pedallar anlamsızlaşıyor. Peki ya bu boş zamanını nasıl değerlendirebilir? Bu sorunun yanıtını arayan Volvo, otopilot moduna geçildiğinde sürücü koltuğunu geri çekerek kısa uyku araları veya direksiyonu içeri çekerek açılan bir konsol ile kitap okuma, dizi izleme gibi kültür sanat faaliyetleri sunacak. 

Consept 26 başlığıyla geliştirdiği bu çalışma Volvo’nun değişen teknoloji içinde farklı açılardan vizyonlar da yakaladığını gösteriyor. Çünkü otopilot modundayken kimse aracı kullanıyormuş gibi yapmak veya boş oturmak istemeyecektir.

Görsel; Volvo