Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW’den 100. Yılı Şerefine Konsept Otomobil: Vision Next 100

BMW’den 100. Yılı Şerefine Konsept Otomobil: Vision Next 100

BMW, 100. yılını kutlarken geçmişiyle geleceğini buluşturan bir konsept araç tasarımıyla teknolojinin ufkunu açıyor.

Dün 100. yılını kutlayan ve bir konferansla yeni dönemindeki vizyonunu yansıtan konsept aracı Vision Next 100‘ı tanıtan BMW, otomotive yön veren teknoloji geliştiricileri arasında kendine yer açıyor. Mercedes’in 100. yılı için teşekkür ilanı yayınladığı bu etkinlikte BMW’nin 100 yıllık tarihini ve yarınların yazılacak olan tarihini yaratma motivasyonuyla Vision Next 100 ile günümüzde uçuk görünen hedefleri açıkladı.

BMW grubu içinde bulunan BMW, Mini, Rolls-Royce ve BMW Motorrad markalarının birleşerek tek bir hedef, tek bir gelecek üzerinde buluştukları irdeleniyor. Bu ortak nokta olan Vision Next 100’ın temel dinamikleri arasında Alive Geometry (Yaşayan Geometri) ismini verdikleri kavram ve bunun sunduğu mobilite çözümü sunan bir robot çıkarımı geliyor. Lastikler de dahil olmak üzere aracın bir bütün gibi kaplandığı ve şekil değiştiren, eklemlenebilen yapısı dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra araç, otopilot modu ve artırılmış gerçeklik paneliyle sürücülerin sadece birer konuk olduğu izlenimi veriyor. Otonom ve yol rehberi gibi özellikler sayesinde adeta otomobillerle olan ilişkimizi kökten değiştirebilecekmiş izlenimi veriyor.

Aracın her noktasının sensörlerle bezendiğini ve çevresindeki olası tüm tehlikeleri fark edebilmesi ve araç hareketini 800 Alive Geometry parçasını kullanarak sürücüye hissettirmemesi Vision Next 100’ün farklı araç deneyimi öngörüsüne de ışık tutuyor.

BMW Vision Next 100‘ın tanıtıldığı sunumu buradan izleyebilirsiniz.

Görsel; BMW