Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
[Bigumigu’da 2015] Selfie Çılgınlığı

[Bigumigu’da 2015] Selfie Çılgınlığı

Bigumigu’da geçtiğimiz yılı özetliyoruz: Kampanyalarından popüler kültür gelişmelerine kadar yılın akılda kalan selfie işleri.

Geçen bir yılda yazdığımız 2 bine yakın haberi inceledik ve ele aldığımız konular arasında bazılarının öne çıktığını gördük. 2015’in Bigumigu’da öne çıkan konularını da tek tek derledik.

Selfie Çılgınlığı

Selfie kolundan tutun da, selfie kurabiyelere, sosyal sorumluluk kampanyalarından, Selfie ile ödeme yapmaya kadar 2015, tam manasıyla bir selfie yılı olmuş. Buyrun, listemize bir göz atalım:

Japon Gençten Selfie Dünyasına Hediye: “Selfie Kolu”

Mansun isimli bir Japon genç, internetten aldığı iki plastik el ve selfie çubuklarını birbirine monte ederek, “Selfie Kolu”nu icat etti. Mansun, kendine çubuğu kamufle edecek upuzun kollu bir de gömlek dikmeyi unutmamış.


Fırına Giren Selfie’ler

Copypastry, yolladığınız fotoğrafınızı kurabiye kalıbına dönüştüren bir minik Etsy dükkanı. Dükkan sahibi, Kriszti Bozzai, 3B baskı teknolojisiyle tıpatıp size benzeyen kurabiye kalıpları hazırlıyor.


Avustralya’dan Selfie Çubuğunun Sınırlarını Kaldıracak Dev Hizmet

Tourism Australya, Avustralya manzaralı hatıra fotoğrafı çekerken selfie çubuğuna sığışamayan Japon turistleri hedefine alarak 115 metreden selfie çekme hizmeti veren bir kampanya hazırladı. Kampanyada, belirlenen noktalarda durup poz veren turistler, mobil uygulamayla komut veriyor ve 115 metre uzaklıktaki sabit kamera selfie’lerini çekiyordu.


HTC ve Spotify’dan Selfie’nize Özel Çalma Listesi

HTC ve Spotify’ın iş birliğinde gerçekleştirilen HTC Mood Player uygulamasında, kullanıcı çektiği selfie’yi programa yüklüyor, program kullanıcının ruh halini yüz tanıma altyapısıyla analiz ediyor ve Spotify’ın müzik arşivinden size özel bir çalma listesi sunuyor.


Senegalli Bir Göçmenin Avrupa’ya Kaçak Yolculuğunu Anlatan Instagram Selfie’leri

Film yapımcısı Tomás Peña’nın Instagram’da @abdoudiouf1993 adıyla açtığı sahte hesap bu yılın en çok ses getiren projelerinden oldu. Sözde Senegalli olan bir adamın İspanya’ya göç ederken yaşadıklarını çektiği selfie’lerle paylaşan hesap, Batılıların her anını fotoğraflayıp paylaşma çılgınlığına gönderme yaparken diğer yandan Avrupalıların Afrikalı gömenlere karşı tutumlarını gözden geçirmelerini umarak hazırlanmış.


[Milano Tasarım Haftası] ECAL’in Selfie Sergisi

Milano Tasarım Haftası’nda ECAL’in (Lausanne Sanat ve Tasarım Üniversitesi) öğrencileri ile gerçekleştirdiği PhotoBooth sergisinde yer alan interaktif yerleştirmeler; mobil telefonların ve selfie’lerin kendimize bakışımızı nasıl değiştirdiğini sorguluyordu.


Selfie ile Ödeme Yapacağımız Günler Ne Kadar Yakın?

Bu yıl CeBIT’te konuşan Çin’in perakende devi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, yüz tanıma teknolojisinden faydalanarak planladığı yeni ödeme sisteminden bahsetti. Ma’nın bahsettiği sistem; çevrim içi alışverişlerde güvenlik onayını şifreden selfie’ye çevirme odaklı.


Yapıştır Ve Çek: Kablosuz Selfie Kamerası

Ne kadar yalnız ve narsist olduğumuzu ispatı niteliğindeki “The Podo”, istenilen düz yüzeye yapıştırılabilen kablosuz bir selfie kamerası. iOS ve Android telefonlara uyumlu olan The Podo, sosyal medya paylaşımları için optimize edilmiş.


Minyatür Kanguruya Benzeyen Hayvan Koaka ile Selfie

Avustralya’da bulunan ve dünyanın en mutlu hayvanı olarak ünlenen koakalar, bu yılın en eğlenceli akımlarından birini başlattı. Selfie’ye komikli hayvan sokmada çıtayı bayağı yükselten koakalarla çekilen fotoğraflar #QuokaSelfie etiketiyle sosyal medyada yer buldu.


İğne Deliği Kamerayla Selfie Çekmek

Fotoğrafçı Ignas Kutavicius, fotoğrafçılığın en eski tekniklerinden olan iğne deliği kameralarla selfie çekilebilecek bir eklenti geliştirdi. Kafaya takılan eklenti, kameranın yüzünüze karşı sabit durmasını sağlıyor. Akıllı telefon selfie’lerinden ayıran en büyük özelliği ise, anlamlı bir görüntü yakalayabilmek için 5-6 dakika boyunca yüz ifadenizi değiştirmeden beklemeniz gerekiyor.

Görsel; teensy88, joshchuah