Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Selfie ile Sağlık Taraması

Selfie ile Sağlık Taraması

NuraLogix’in ödüllü mobil uygulaması "Anura", 30 saniyelik bir video selfie ile 30'dan fazla sağlık ölçümü yapabiliyor.

Hastaneye gitmekten dahi kaçındığımız bu salgın günlerinde, evde ön sağlık kontrolüne yönelik yenilikler de sıklaştı. Kanser dahil pek çok cilt hastalığını tespit için kullanıcının cildini tarayabilen akıllı telefon eklentisi At Skin, hastaların diş taramalarını evde yapabilmesi ve böylece ortodontistlerin hastalarının ilerleyişini uzaktan takip edebilmesi için tasarlanmış SmileMate bunlardan biriydi. Yine evde pap smear testi, akıllı telefonla sperm testi, herkesin evinde tetkik yapabileceği el ultrasonu  da yaygınlaşması heyecanla beklenen teknolojilerden. Şimdi de NuraLogix’in selfie ile genel sağlık taraması yapabilen Anura uygulaması var sırada.

Anura, “Transdermal Optik Görüntüleme” teknolojisini kullanıyor

Toronto merkezli NuraLogix’in CES 2022’de son sürümünü tanıtarak dikkat çektiği ödüllü sağlık ve zindelik ölçümü uygulaması Anura, yüzünüzü içeren video klipleri analiz ederek 30’dan fazla farklı sağlık ölçümü sağlıyor. Uygulama, genel sağlığı ölçmek için yapay zekadan ve kullanıcının akıllı telefon kamerasından yararlanıyor. Gereken tek veri, yukarıda da belirttiğim gibi 30 saniyelik bir video selfie.

Uygulama; kalp atış hızı, solunum hızı, kan basıncı, stres seviyeleri ve metabolik riskler dahil olmak üzere 30’dan fazla sağlık ölçümü sunuyor. Yeni tarayıcı tabanlı sürümüyle de indirme gerektirmeden herhangi bir cihazda aynı düzeyde ölçüm sağlayabiliyor. Geçtiğimiz yıl MedTech Breakthrough Awards’da NuraLogix’e “En İyi Biyometrik Sensör Çözümü” ödülünü kazandırmış.

Klinik tetkiklerin yerini tutmaz ama kullanıcıda kendi sağlığı hakkında genel bir farkındalık sağlayabilir

CEO Marzio Pozzuoli, “Bu gerçekten devrim niteliğinde bir konsept” diyor. “Bilgisayarınızın kamerasının önünde oturarak genel sağlık durumunuzu ve zindeliğinizi tıbbi düzeyde doğrulukla (araştırma ve klinik çalışmalara dayalı olarak) takip edebilirsiniz.”

Hem uygulamanın hem de tarayıcı tabanlı versiyonunun arkasındaki temel teknoloji Transdermal Optical Imaging (Transdermal Optik Görüntüleme) olarak adlandırılıyor. Bu teknoloji, kan akışındaki değişiklikleri yakalamak için ışığı ve insan derisinin yarı saydamlığını kullanıyor. Makine öğrenimi algoritmaları; istenen psikolojik, fiziksel ve fizyolojik indeksleri modellemek için görüntü kayıtlarından bilgi elde ediyor.

Şirket, Anura’nın sağlık profesyonellerinin klinik tetkiklerinin yerini tutmayacağını da vurguluyor. Bunun yerine amacı, kullanıcının genel sağlıkları hakkındaki farkındalığını artırmakmış.

Görsel: NuraLogix