Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avustralya’dan Selfie Çubuğunun Sınırlarını Kaldıracak Dev Hizmet

Avustralya’dan Selfie Çubuğunun Sınırlarını Kaldıracak Dev Hizmet

Tourism Australia'nın Japon turistlere yönelik hazırladığı kampanyası 115 metre öteden selfie çekilmenin sırrını veriyor.

İdeal selfie anlayışınızda en öncelik verdiğiniz duruşunuz mu yoksa kadrajın genişliği mi? Duruşum diyenlere Kim Kardashian’ın kitabı, kadrajın genişliği diyenler içinse selfie çubukları imdada yetişti. Yine de selfie çubuğunun oluşturduğu çekim mesafesi hayatın bazı anlarını toparlamaya yetmiyor olabilir.

Bu tespitten yola çıkarak hayatınızda selfie çubuğunun çekim mesafesinin sizi kesmediği kaç an olabilir ve o anlar nerelerde geçebilir, sorusuna eğer tatil anlarınızı yakıştırıyorsanız Tourism Australia‘nın son kampanyasını özellikle takdir edebilirsiniz. Zira Japon turistlere yönelik hazırladıkları kampanya onları dünyanın en büyük selfie hizmetini sunuyor.

GIGA Selfie olarak adlandırılan kampanya, Eylül ayında Gold Coast’u (ve henüz bildirilmeyen birkaç mekanı daha) ziyaret eden turistlere tam 115 metre öteden selfie’lerinin çekilmesine olanak tanıyacak. Sahil kenarında kampanyaya özel hazırlanan platforma çıkacak turistin akıllı telefonundaki ilgili uygulamaya komut vermesinden 5 saniye sonra 115 metre ötedeki sabit kamera selfie’sini çekiyor. Çekilen selfie turistin telefonuna e-posta olarak iletiliyor. Kendilerini minicik gördükleri fotoğrafa yakınlaştırma yapmaları da mümkün.

Avustralya’ya Japonların daha fazla itibar etmesini sağlamak bir yana, kampanya dünyadaki pek çok festival ve eğlence alanlarında güvenlik nedenleriyle ard arda yasaklanmalara maruz kalan selfie çubukları yerine kullanılabilirliği daha yüksek bir alternatifin olabileceğini de gösteriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=LQNexfnYg8E

Görseller: Buzzfeed, YouTube