Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Selfie Çubuğunun İcadının Hazin Hikayesi

Selfie Çubuğunun İcadının Hazin Hikayesi

Evan Silver'ın mizah yüklü kısa filmi, selfie çubuğunun nasıl doğduğunu araştırıyor.

Selfie çubuğu hayat kurtaran bir icat mı yoksa dünyanın en büyük gereksizliği mi tartışılır. Peki turistler başta olmak üzere pek çok insanın elinde gördüğümüz  bu çubuk, ilk nasıl ortaya çıktı merak ettiniz mi? Yönetmen Evan Silver etmiş ve ortaya bu kara mizah örneği film çıkmış

Evan Silver çeşitli reklam filmleri ve televizyon dizilerindeki çalışmalarıyla biliniyor, mizahı kullananan bir yönetmen veyazar. Selfie Stick: Untold, Incredible True Story isimli kısa filmi ise selfie çubuğunun doğuş hikayesini anlatıyor. Gerçek bir öyküye dayanan, hayli dramatik, bir o kadar da komik bir hikaye bu. 

Film, Japonya’da bir kumsalda geçiyor. Japon bir iş adamı olan Hiroshi Ueda, yanındaki iş arkadaşı iş için iyi olacağına dair ısrar edince, kumsalda fotoğraf çektirmek üzere arkadaşına telefonunu veriyor. Arkadaşı uzunca bir süre, sağa kay, sola kay, şöyle dur, böyle yap diyerek ve farklı kadrajlar deneyerek doğru pozu yakalamaya çalışıyor. Saatler geçiyor. Güneş altında ayakta dikilen kahramanımızın terleyen yüzü giderek kızarıyor, su topluyor. Yetmiyor, burnu kanıyor, önce bir kulağı, sonra bir kolu düşüyor. Sonunda tüm bunlara rağmen fotoğraf çekilemiyor, arkadaşı “güneş gitti” diyerek vaz geçiyor. Zavallı Hiroshi ise kendi kendine fotoğrafını çekiyor, sonra yerden kulağını alıp cebine koyuyor, kolunu kaldırıyor.

Yaklaşık 2 buçuk dakikalık film biterken bir yazı çıkıyor ve 6 yıllık rehabilitasyon sürecinden sonra Hiroshi’nin selfie çubuğunun prototip çalışmalarını tamamladığını belirtiyor. Hiroshi’nin icadının dünyanın dört yanındaki milyonlarca ergene, pazarlamacıya ve çekiciyi anneye yardım ettiğini de ekledikten sonra jenerik akmaya başlıyor.

Hayatımızın içerisindeki bir icadın arkasındaki hüzünlü hikaye…

Künye:
Yazar/ Yönetmen: Evan Silver
Yapımcı: Ryan Ennis
Görüntü Yönetmeni: Julian Whatley
Kurgu: Plew
Müzik: Greg Kuehn | Peligro Music
Makyaj/ Efekt: Traci Barrett
Makyaj Yardımcısı: Toryn Reed
Görsel Efekt: Chad Reddell | Sprout
Ses Tasarım / Miksaj: Ian Stynes | Great City
Post Prodüksiyon: Union Editorial
Renklendirme: Julian Whatley
Oyuncular: Charley Rossman, Tian Wang

Görsel: Selfie Stick The Movie