Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sırbistan’ın Geleneksel Lezzetlerini Yansıtan Açıkhava Panoları

Sırbistan’ın Geleneksel Lezzetlerini Yansıtan Açıkhava Panoları

Coca-Cola Sırbistan için hazırladığı yerel kampanyada el işi panoları kullanarak Sırbistan kültürünü kucaklıyor.

Coca-Cola yerelleşmeye büyük önem veren markalardan. Bulunduğu ülkelerin geleneklerini, yemeklerini, kültürünü reklam kampanyalarına taşıyor. Bunun bir örneği de McCann Belgrad tarafından hazırlanan Sırbistan’a özel kampanya.

Sırbistan gibi müziğine, ritüellerine ve geleneklerine bağlı bir ülkede hedef kitleyi etkilemek için Coca-Cola’ın sıradan işlerin ötesine geçmesi gerekiyordu. Bunun için de Sırbistan’ın lezzetlerini kampanyasına taşıdı. Böylece yerel kültür ile etkileşim sağladı. Kampanyanın en etkileyici ayaklarından biri açık hava işleri. Tamamen el işiyle yaratılan panolar, görsel olarak ilgi çekici olmasının ve büyük beceri istemesinin yanı sıra; Sırbistan’ın el işi geleneğini de kucaklıyor.

Zlatibor Dağındaki bir panoya yerleştirilen örgü panoyla başlayan kampanya daha sonra dokuma ve keçe panolarla da zenginleşti. Ayrıca, önümüzdeki günlerde kampanyaya, yine tamamı yerli kadınlar tarafından yapılan  iğne oyası ve goblen gibi başka el işi tarzları da eklenecek.

Kampanya, bunun yanı sıra 12 bölümlük bir yemek programı da yaratarak, ülkenin dört yanını ünlü şeflerle dolaşarak geleneksel Sırp yemeklerini keşfedecek ve bunları modernize ederken Coca-Cola’nın da yemeği ne kadar güzel bütünlediğini vurgulayacak.

Sırp kültürünü bu kadar kucaklayan bir kampanyanın müziği dışlaması da düşünülemez elbette. Klasik Coca-Cola jingle’ı “Taste the feeling” (To Je Taj Osecaj) tüm malzemelerde Sırp folk müziği versiyonuyla, yerelleştirilerek çalınıyor.

Künye:
Reklamveren: Coca-Cola
Reklam Ajansı: McCann Beograd
Yaratıcı Yönetmen: Jana Savić Rastovac
Dijital Yaratıcı Yönetmen: Vladimir Ćosić
Sanat Yönetmeni: Lidija Milovanović, Kristina Jovanović, Miroslav Pavlović
Reklam Yazarı: Dubravka Petrović, Sandra Stojanović
Müşteri Ekibi: Jelena Lešević, Igor Petrović
Stratejik Planlama: Marija Stošić
Yapım: Jelica Jauković, Vladislav Prhal
Yapım Şirketi: Sodapop
Yönetmen: Aleksandra Gajić I Đorđe Marković
UM: Jovana Voves, Sonja Džuklevski, Nataša Jolović
El İşi: Mira Lekić, Nena Hodak, Olivera Savić, Lela Panić, Svetlana Manić

Görsel: Ads of the World