Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
AirPods Pro ile İki Farklı Evren Arasında Gezinmek

AirPods Pro ile İki Farklı Evren Arasında Gezinmek

Apple, AirPods Pro kulaklıklarının aktif gürültü engelleme ve şeffaf modunu TBWA\Media Arts Lab tarafından hazırlanan Snap isimli filmle tanıtıyor.

Apple geçtiğimiz haziran ayında kablosuz şarj özelliğine sahip AirPod’larını tanıtan Bounce isimli müzikal bir reklam filmi yayınlamıştı. TBWA\Media Arts Lab imzalı siyah beyaz filmde Airpods’unu kablosuz şarj matından çıkarıp şehirde akrobatik hareketlerle ilerleyen bir adamın yolculuğu anlatılıyordu. Şirket, AirPods Pro kulaklıkların tanıtımını da benzer bir reklam filmi ile gerçekleştirdi.

AirPods Pro ile sokaklarda yalnızmış gibi dans ederek dolaşmak

AirPods Pro kulaklıklar aktif gürültü engelleme, şeffaf mod ve kapalı olmak üzere üç farklı gürültü denetimi moduna sahip. Apple da AirPods Pro’ların gürültü denetimi modlarını tanıtmak için Snap isimli bir reklam filmi yayınladı. Bir nevi AirPods Pro ve AirPods 2 arasındaki en dikkat çekici farkları gösteren film kulaklıkların üstün ses kalitesine ve özelliklerine vurgu yapıyor.

TBWA\Media Arts Lab tarafından hazırlanan film, kulaklıklarını takıp şehrin kalabalığına karışan bir kadın ile açılıyor. Kulaklıklar şeffaf modu kullanımdayken şehrin rutin koşuşturması, kalabalığı hissediliyor. Kadın, tek bir hareketle aktif gürültü engelleme modunu açtığı anda ise şehir bir anda boşalıyor. Neon ışıklarının hakim olduğu ikinci evrende özgürce dans etmek şehrin keyfini çıkarmak mümkün oluyor. Bu sihirli geçiş reklam boyunca belirli aralıklarla tekrarlanıyor. Aktif gürültü engelleme modunu açarak şehrin kaos ortamın sıyrılan dansçı kadına Avustralyalı şarkıcı Flume’un yeni parçası The Difference eşlik ediyor.

Gece ve gündüz çekimleri birleştirildi iki çekimden tek reklam ortaya çıktı

Reklam filminde dansçı Matilda Sakamoto yer alırken koreografi, Ryan Heffington tarafından hazırlandı. Heffington, HomePod tanıtımının yapıldığı Welcome Home filminde de görev almıştı. Filmin yönetmenliğini ise Dream Crazier, Viva La Vulva, This Girl Can, Womankind gibi kampanyalarda da görev alan ödüllü yönetmen Kim Gehrig gerçekleştirdi.

Çekimler hem gündüz hem gece gerçekleştirildi. Ardından görüntüler birleştirilerek iki farklı ortam arasında geçiş sağlandı. Böylelikle hem şehrin temposu hem de geceleri ortaya çıkan neon şehir birleşmiş oldu.

Künye

Müşter: Apple
Kampanya Adı: Snap
Ajans: TBWA\Media Arts Lab
Yönetmen: Kim Gehrig
Prodüksiyon Şirketi: Somesuch
Şarkı: Flume / The Difference

Görsel: YouTube