Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renkli Şekerlemelerin Talihsiz Serüvenleri

Renkli Şekerlemelerin Talihsiz Serüvenleri

Alman şekerleme markası Trolli, Cadılar Bayramı kampanyasında, izleyenleri solucan şeklindeki şekerlemelerinin epik maceralarına davet ediyor.

Oldukça korkutucu bir evde yalnız başına kalan bir kedinin gerilim dolu anlarının yer aldı Scaredy Cat kısa korku filmi ve Burger King’in kapanmış rakip fast food şubelerini konu edindiği Cadılar Bayramı kampanyalarına Trolli de bir dizi animasyon filmle katılıyor. 80’den fazla ülkede bulunan Alman şekerleme markası sevimli ama talihsiz solucanların yer aldığı beş animasyon film yayınladı.

Solucanlar renkli dünyaların kapısını aralıyor

Wieden + Kennedy Portland tarafından Trolli ABD için yaratılan Trolli Mouth Quest başlıklı kampanyada yenilmek için bir ağız arayan renkli şekerlerin başlarına gelen hikayeler işleniyor. Animasyon filmin yönetmenliğini, sosyal kaygı bozukluğu nedeniyle sürekli yüzü eriyen bir karakterin yer aldığı Facing It kısa filmini de yöneten animasyon yönetmeni Sam Gainsborough üstleniyor. Facing It kısa animasyonunda olduğu gibi Trolli solucanlarının yer aldığı Cadılar Bayramı kampanyasında da absürtlük yönetmenin öne çıkardığı taraf oluyor.

Beş stop-motion macerasının her birisi epik bir şekilde sona eriyor. Solucan şeklindeki şekerler her hikayede kendilerini feda ederek etrafı renklendiriyor. Kum canavarının, kaya canavarının, iç gıdıklayıcı bir örümceğin ve parlak kanatlarıyla dev bir kelebeğin yer aldığı bölümlerde solucanlar onlar için pek de iyi olmayacak bir son ile karşılaşıyor. A Worm’s Tale isimli son reklam filminde ise korku gecesi hiç beklenmedik bir şekilde ilerliyor.

Künye

Müşteri: Trolli
Ajans: Wieden + Kennedy Portland
Prodüksiyon Şirketi: Blinkink
Yönetmen: Sam Gainsborough
İdari Yapımcı: Bart Yates
Producer: Hugo Donkin
Hikaye: Sam Gainsborough, Ewa Luczkow, Nelly Michenaud
Konsept: Ewa Luczkow
Karakter Tasarımı: Nelly Michenaud, Ewa Luczkow
DoP: Ronnie McQuillan
Animasyon: Steve Warne, Sam Gainsborough, Ewa Luczkow, Anita Bruvere
Sanat Yönetmeni: Brin Frost
Kukla: Rosie Tonkin
Model Yapımı: Isobel Irwin, Anita Bruvere, Ewa Luczkow
Arka Plan: Richard Davidson
Post Prodüksiyon Müdürü: William Kay
Müzik: Charlie Pelling
Renklendirme: Henry Howard

Görsel: YouTube