Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rone’un Ritimleri Eşliğinde İnsanlığın Doğuşundan Çöküşüne Bir Yolculuk

Rone’un Ritimleri Eşliğinde İnsanlığın Doğuşundan Çöküşüne Bir Yolculuk

Fransız elektronik müzik sanatçısı Rone’un Esperanza parçası için Virginie Kypriotis tarafından hazırlanan müzik videosu insanlığın nereden gelip nereye gittiğini hatırlatıyor.

Gerçek adı Erwan Castex olan Fransız elektronik müzik sanatçısı ve yapımcısı Rone, geçtiğimiz nisan ayında Room With A View isimli bir albüm yayınladı. Albümün parçalarından biri olan Esperanza için hazırlanan oldukça renkli animasyon müzik video izleyiciyi gezegenin doğumundan yıkımına kadar süren fantastik bir zaman diliminde yolculuğuna çıkarıyor.

Indie rock grubu Foals tarafından geçtiğimiz yıl yayınlanan, küresel sorunlar ve referanslarla dolu müzik videosunun yönetmenliğini yapan Fransız animasyon sanatçısı Virginie Kypriotis, Rone için hazırlanan bu müzik videosunda da yönetmen koltuğunda oturuyor. Kypriotis, kendine has tarzını Esperanza parçasının evreninde de hissettiriyor. Hipnotize edici renk geçişlerinin yer aldığı video dinozorların yaşadığı dönemden spekülatif bir geleceğe uzanan aralıkta hızlı bir serüven yaşatıyor.

Dinozorların yok oluşundan distopik bir geleceğe uzanan yolculuk

Esperanza müzik videosu 2B dokunun hakim olduğu ancak 3B animasyon tekniklerinin de kullanıldığı karma bir teknikle oluşturulmuş. Parçanın dokusunda ve ritimlerinde hissedilen akışkanlık sürekli ilerleyen ve bir akış içinde olan renkli animasyonlarla destekleniyor. Müzik videosunda genel olarak gezegenin ilerleyişi, çöküşü ve yıkılışının bir nevi temsil görüntüleri yer alıyor. Dinozorların yok olmasından bitki örtüsünün yeniden büyümesine, ilk insandan onun neslinin yarattığı distopik geleceğe kadar derin ve kozmik bir maceranın içerisinde yaklaşık dört dakikalık kısa film tadında bir hikaye sunuluyor. Videonun sonunda ortaya konan insan temsili ise her şeye baştan başlayarak daha iyi bir dünya inşa edilebileceğinin umut dolu göstergesi oluyor. Yeni gün doğumuyla birlikte bitkiler yeniden yeşermeye başlıyor ve her şey bir nevi başa dönüyor.

Yönetmen Virginie Kypriotis’in diğer işlerine internet sitesinden veya Instagram hesabı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Künye

Yönetmen: Virginie Kypriotis
İdari Yapımcı: Rebecca Rice
Post Prodükisyon: Nadège Moreau
Sanat Yönetmeni: Virginie Kypriotis
3B Tasarım ve VFX: Almir Nago
2D Animation Supervision by Laurent Box
2D Animasyon Sanatçısı: Boris Belghiti, Laurent Box, Ruben Sellem
2D Animasyon Sanatçısı Asistanı: Miriam Jacquiot, Merve Noksan
2B Grafik: Almir Nago
Ortak Yapımcılar: Mathematic, Code & InFiné

Görsel: YouTube