Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Katlanır Telefon Royole FlexPai Ön Siparişle Satışta

Katlanır Telefon Royole FlexPai Ön Siparişle Satışta

Ticari anlamda dünyanın ilk katlanır telefonu olan Royole FlexPai, önümüzdeki ay sınırlı sayıda piyasaya sürülecek ve yalnızca Çin'de kullanılabilecek.

Katlanır akıllı telefon denince, piyasaya çıkmak için eli kulağında olan Samsung Galaxy X’i bekliyordu pek çok insan. Ancak adını çoğumuzun ilk kez duyduğu küçük bir Çin markası olan Royole, katlanır telefon konusunda Güney Koreli dev Samsung’dan hızlı davrandı. Böylece Royole FlexPai ticari anlamda dünyanın ilk katlanır telefonu olarak tüm dünyanın manşetlerine oturdu.

İkiye katlanabilen tablet gibi

7,8 inç ekrana sahip olan Royole Flexpai bir tablete daha çok benziyor aslında. İnternet sitesinde de “telefonla tabletin birleşimi” olarak tarif edilmiş. Ekranı kırılmadan ortasından katlanabilen esnek bir tablet gibi. Böylelikle her şeyden önce taşınabilirlik açısından avantaj sunuyor. Öte yandan Royole, cihazın katlandığında aldığı genel boyutundan bahsetmiyor ancak ekran 4 inç oluyor. Çerçevesini de hesaba kattığınızda cihazın daha büyük olacağını görebiliyorsunuz. Katlanmamış haliyle 7,8mm kalınlıkta olan telefon katlandığında 2 katı kalın olacak demektir. Bu da cebinizde 2 tane iPhone XS Max taşımak gibi bir şey. Ağırlığı ise 320 gram ki bu da yine 2 telefon taşıyormuşsunuz gibi bir his uyandırabilir.

Dünyanın ilk “ticari” katlanır akıllı telefonu Royole Flexpai

Esnek ekranı gerçekten tanıtıldığı şekilde iyi çalışsa da Verge ekibinin gözlemlerine göre Royole FlexPai hakkında soru işaretleri de var. Yazılımın yavaşlığı, uygulamaların yanlışlıkla açılması gibi sorunlar yaşanabiliyor. Dolayısıyla şirketin özel işletim sistemi Water OS’nin muhtemelen henüz biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var. Ancak, gelecekte sık sık göreceğimiz katlanır ekranların, bize ne getireceğine dair büyüleyici bir bakış açısı sunduğu da gerçek. Sonuçta cihaz konsept ya da prototip değil, gerçek anlamda son tüketiciye yönelik ticari bir ürün.

6 GB ve 8 GB RAM seçenekleriyle sunulan telefon, isimsiz bir Snapdragon 8-serisi işlemci kullanıyor. Ekranın en-boy oranı 4:3 ve 1440×1920 piksel çözünürlüğe sahip. Cihazın iki kamerası var, ancak sıra dışı bir şekilde ekranın yanında yer alıyorlar, cihazın arkasında değil. Biri 20 megapiksel, diğeri ise 16 megapiksel çözünürlüğe sahip. Ekranı katladığınızda dilediğiniz taraftan fotoğraf çekebiliyorsunuz. Aramalar da telefonun her iki tarafından yapılabiliyor. 3.800 mAh’lık pile sahip. Android 9.0 Pie’a dayanan Water OS adlı Royole’in kendi işletim sistemini kullanıyor.

Yalnızca Çin’de kullanılabilecek

FlexPai’nin lansmanı 31 Ekim 2018’de Beijing’de gerçekleştirilmiş. Önümüzdeki ay ise sınırlı sayıda ürün piyasaya sürülecek. Şimdiden internet sitesi üzerinden ön sipariş verilebiliyor. Ancak telefon şimdilik sadece Çin’deki operatörlerle uyumlu olduğundan sadece orada kullanılabiliyor. 6GB/128GB modeli 1.300 dolar ve 8GB/512GB modeli 1.870 dolar fiyatla satışta olacak. Royole bu anlamda bize diğer markaların katlanır telefon fiyatlarının ne olabileceği konusunda da genel bir öngörü sunuyor. Samsung, Huawei ya da LG gibi devlerin katlanır ekranlı cihazlarının bunun çok daha üzerinde fiyatlarla piyasaya çıkacağını düşünebiliriz.

Dünyanın ilk "ticari" katlanır akıllı telefonu Royole Flexpai

Dünyanın ilk "ticari" katlanır akıllı telefonu Royole Flexpai

Dünyanın ilk "ticari" katlanır akıllı telefonu Royole Flexpai

Dünyanın ilk "ticari" katlanır akıllı telefonu Royole Flexpai Dünyanın ilk "ticari" katlanır akıllı telefonu Royole Flexpai Dünyanın ilk "ticari" katlanır akıllı telefonu Royole Flexpai Dünyanın ilk "ticari" katlanır akıllı telefonu Royole Flexpai

Görsel: Royole