Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Dizüstü Bilgisayarla Çalışmaya Uygun Ofis Mobilyaları

​Dizüstü Bilgisayarla Çalışmaya Uygun Ofis Mobilyaları

​Good Mod, dizüstü bilgisayarlarla hareketli ve rahat çalışma anlayışına uygun ofis mobilyaları tasarlamış.

Masaüstü bilgisayarlar tüm hızıyla hayatımızdan çıkıyor. İş ortamları giderek daha mobil, daha akışkan hale gelirken, dizüstü bilgisayar kullanımı da hızla artıyor ancak çalışma alanları hala büyük oranda aynı koordinatlara çakılı çalışmaya uygun masaüstü bilgisayarlara göre tasarlanıyor.

Tasarım ve üretim ofisi Good Mod, Airbnb ile birlikte çalışarak, dizüstü bilgisayar kullanımına uygun ofis mobilyaları tasarlamış. İlk etapta sadece 10 koltukla başlayan proje, 70 koltuk, toplantı odası ekipmanları, masalar derken büyümüş. Çalışanların sabit bir masasının veya yerinin olmadığı Airbnb’de kullanılan bu mobilyalar, hem teknolojik hem de fiziksel ihtiyaçlar düşünülerek Airbnb ile dirsek temasını hiç kaybetmeden hazırlanmış.

Elektrik ve internet erişimine sahip toplantı masaları, sandalyeler, koltuklar tasarlanırken materyal kullanımı minimal ölçüde tutulmuş ki tüm mobilyalar taşınabilir olsun. Mesela huş ağacından yapılan koltuklar; rahatça taşınabilecek kadar hafif olsa da, ittirildiğinde kaymayacak kadar da yeterli ağırlığa sahip. 6 cm genişliğindeki kolçaklar sayesinde, yazı yazarken ya da dinlenirken dirsekler de rahat ediyor. Yün, içi köpük kaplı döşemeler, çalışanın tercihine göre kolayca çıkartılıp geri takılabiliyor. İnce pirinçten bağlantı noktaları, dayanıklılığı arttırırken, tasarımlara renk ve hava katıyor. Kısaca tasarımların her detayı, belirli bir mantık çerçevesinde, yeni ortaya çıkan hareketli ofislerde hayatı kolaylaştırması hedeflenerek ince ince düşünülmüş.

Görsel; dwell