Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Reklamda 1 Milyar Renk Kullanıldı

Bu Reklamda 1 Milyar Renk Kullanıldı

Samsung QLED TV için hazırlanan reklam filmi; televizyonun 1 milyar renk gösterme özelliğini özel bir algoritma aracılığıyla yansıtıyor.

Beyaz topların içindeki rengarenk simlerle muhteşem bir görsellik yaratan Sony Bravia reklamından sonra; renk hakkında konuşma sırası Samsung’a geldi. Samsung’un yeni televizyonu QLED TV için özel bir algoritma hazırlanarak çekilen reklam filmi; 1 milyar renk eşliğinde ışığın Paris sokaklarındaki yolculuğunu izliyor.

Reklam ajansı R/GA’nın yarattığı film, Samsung QLED TV’nin 1 milyar eşsiz renk gösterebilme özelliğini kullanıyor. Televizyon göstermesine gösteriyor da film teknolojisi bunu yaratmaya imkan veriyor mu? İşte bunu merak eden ajans, “Işık şehri” Paris’te bu soruya yanıt aramayı kafasına koyuyor.

Bruno Aveillan’ın yönettiği film ışığı anlatan hareketli bir tablo gibi aslında… Işığı, filmin baş kahramanına çevirerek onun Paris içerisinde mekandan mekana yolculuğunu anlatıyor. Tabii ışık hızına erişebilsek her kare zaman içerisinde donmuş görüneceği için film de ışığın bu özelliğini yaşıyor. Dolayısıyla zamanda donmuş kareler içinde sanki ışık hızıyla çekilmiş gibi bir film seyrediyoruz ve ışık sürekli değişiyor; renkleri, parlaklığı, sıcaklığı… Işık bir kiliseye giriyor, oradan loş bir boks salonuna, bir mücevher mağazasına, sokaklara, bir terzi dükkanına… Hareketin ortasında donmuş anlar içerisinde her sahnenin ışığı, rengi ve dokusu farklı. Böylece ilginç renk tonları ve parlamaları olan sıradışı bir görsellik elde edilmiş.

1 milyar rengi filmde yaratmak tabii ki kolay olmamış. Filmde kullanılan her sahneye özel bir renk paleti oluşturmuş. Sonra da R/GA filmdeki renkleri izleyen ve doğrulayan bir algoritma hazırlamış ve farklı renk değerlerini saymış. Film içerisindeki tüm renkler televizyonun 1 milyar rengini içeren 3 boyutlu bir küp üzerine yansıtılarak doğrulama sağlanmış. Post prodüksiyon aşamasında ise algoritma yeniden çalıştırılarak yapım sırasında kaybolan renkler yeniden eklenmiş.

Film, farklı bir film… İnsan önce neyi yakalaması gerektiğini tam kestiremiyor ama görselliğin ve tabii Paris’in güzelliğine yakalanıyor, sonra ışığı, renkleri fark ediyor. Filmi, küçük YouTube ekranları yerine QLED TV gibi bu renkleri gösterme özelliği olan bir ekrandan seyredince etkisinin daha da artacağı da muhakkak.

Künye:
Reklamveren: Samsung
Reklam Ajansı: R/GA
Grup Yönetici Yönetmen: Eric Jannon, Chris Northam, Oriel Davis-Lyons
Yardımcı Yaratıcı Yönetmen: Beth O’Brien
Yönetici Yapımcı: Kim Edwards
Müşteri Grup Direktörü: Simon Ludowyke
Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Tom Morton
Strateji: Aaron Harridge
Proje Yöneticisi: Jenna Halliday, Amie Diamond
Yönetici Yapım Direktörü: Kat Friis
İş İlişkileri: Magdalena Wiater, Nakeilla Smith
Teknoloji Direktörü: Michael Piccuirro
Veri Bilim Uzmanı: Michael Hirsch
Yaratıcı Yönetmen: James Dick
Prototip ve Veri: Oscar De La Hera, Scott Kundert, Sam Royston, Hana Marie Newman, Wing Luo, Lucas Ajemian, Keliang Shan
Yapım: Believe Media + Quad Productions
Yönetmen / Görüntü Yönetmeni: Bruno Aveillan
Yapım: Liz Silver, Martin Coulais, Claudia Traeger, Clémence Lhuilier, Nathalie Aveillan
Görsel Efekt: Ashley Bernes, Rob Walker, Seif Boutella, Franck Lambertz, Sophie Lebreton, Anthony Ricciardi, Bilali Mack, Camila De Biaggi, Dorian Douglass

Görsel: YouTube