Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zeka ve Artırılmış Gerçeklik Kullanarak Alışveriş

Yapay Zeka ve Artırılmış Gerçeklik Kullanarak Alışveriş

Russ Maschmeyer ve Sergey Galkin; Shopify için yapay zeka, sesli asistan ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini bir arada kullanarak alışveriş deneyimini değiştiren bir prototip hazırladı.

E-ticaret platformu Shopify, şu sıralar yapay zeka ile görüntü oluşturma araçlarını kullanarak internetten alışverişin geleceğini değiştirebilecek bir prototip hazırlığında. Bu prototipi hazırlayan kilit isimlerden biri, şirketin artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik başkanı Russ Maschmeyer. Bir diğer isim ise Maschmeyer’ın iş birliği yaptığı Sergey Galkin. Galkin, The AR isimli şirketin artırılmış gerçeklik ve 3B sanatçısı.

Sesli asistandan DALL-E’ye prompt girerek tişört baskısı seçmek

İlk olarak Sergey Galkin, aşağıdaki demo videosunu paylaşarak Twitter halkını bu prototipten haberdar etti ve oldukça da ses getirdi. Galkin, videoyu paylaşırken şunları söylemiş:

“Ya bugün sahip olduğumuz teknolojiyle alışverişin nasıl olabileceğini hayal etseydik?
• Yapay zeka tarafından metinlerden oluşturulan görüntüler
• Artırılmış gerçeklikle giysinin bedene uyumu
• Sesli asistan
Saniyeler içinde müşteri için otomatik olarak özelleştirilmiş bir ürün oluşturuyoruz. Ne düşünüyorsunuz?

Bu eğlenceli videonun ardından tweet zincirini şu açıklamayı yaparak sürdürmüş “Prototip Snapchat Lens Studio’da yapıldı + Adobe After Effects’te işlendi. Görüntüler Dalle 2 tarafından oluşturuldu.”

Serger Galkin’den birkaç saat sonra Russ Maschmeyer da bir demo videosu paylaştı:

Bu demolar birçoğunuza Paul Trillo’nun deneysel videosunu anımsatmış olabilir. Onun çalışması daha ziyade yapay zeka ile moda tasarımı alanındaydı. Haberin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

Görsel: Twitter