Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Arzum 55. Yılını 55 Eserle Kutluyor

Arzum 55. Yılını 55 Eserle Kutluyor

Arzum yeni yaşını, 55 farklı sanatçının eserlerine yer verdiği “Arzum 55. Yıl Sergisi” ile kutluyor.

Dün açılan Arzum 55. Yıl Sergisi, 23 Eylül’de sona erecek. Sergi mekanı olarak İstanbul Galataport tercih edilmiş. Etkinlik, her sanatçının Arzum’un yolculuğunu kendi bakış açısıyla yorumladığı nostaljik bir sergi olarak nitelendiriliyor. Serginin ilk gününde Melda Yücel Kocaalp’in moderatörülüğünde İzzeddin Çalışlar, Mehtap Yıldız ve İlkay Gürpınar 55’inci yıl kitabının hikâyesine dair bir sohbet gerçekleştirmiş.

Arzum 55. Yıl Sergisi ile tasarıma, teknolojiye ve inovasyona verdiği önemi vurguluyor

İkinci günde (bugün) Arzum CEO’su Mete Zadil, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ve Ahmet Faralyalı; ‘Film mi? Bilim mi?’ temasıyla bir 55’inci yıl sohbeti gerçekleştirmesi planlanmış.. Üçüncü gün, Tarihçi-Yazar Saffet Emre Tonguç ve Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı’nın 600 yıllık Türk kahvesi kültürünün yanı sıra Arzum’un yarım asırlık tarihi ile ilgili sohbeti izleyenlerle buluşacak. Serginin son günü olan cuma günü ise ShiftDelete’nin kurucusu Hakkı Alkan Mete Zadil ile sohbet gerçekleşecek… Türk kahvesi kültürünü tüm dünyaya yaymayı misyon edinen marka, etkinlik boyunca Türk kahvesine özel bir yer ayırmış. Dört gün süren etkinlik boyunca Osmanlı sarayında Türk kahvesi sunumu yapılırken, etkinliğe katılan misafirlere de Arzum’un kahve makinesiyle hazırlanan Türk kahvesi ikramı edilecek.

Arzum 55. Yıl Sergisi

Sergiye katılan sanatçılar arasında, Bigumigu’nun da yakından takip ettiği isimler var. Sanatçıların tam listesi şöyle: Ece Ağırtmış, Murat Kalkavan, Burak Beceren, Ahmet İltaş, Selin Tahtakılıç, Kübra Aslan Ertap, Güliz Öncü, Oğuzhan Kodalak, Sermet Öner, Mete Kaplan Eker, Nagihan Özkar, Akif Kaynar, Dilruba Karaalp, Eren Dedeleroğlu, Tayfun Pekdemir, Yaren Yavuz, Olgun Kaşıkçı, Mustafa Karagülmez, Burak Tozkoparan, Beril Ateş, Berk Öztürk, Burak Şentürk, Fatih Öztürk, Eda Gündüz, Kaan Bağcı, Kaan Bilaloğlu, Meltem Şahin, Gökçe İrten, Selin Çınar, Ece Kalabak, Uzay Sarı, Bülent Gültek, Olga Müstecaplıoğlu, Sedat Girgin, İlayda Koroglu, Dünya Atay, Birce Kirkova, Aytaç Öztürk, Geray Gencer, Atıl Kızılbayır, Sibel Açıkalın Akgün, Didem Dağbağlı, Barış Tanyıldızı, Pınar Ulus, Dilara Akbal, Melike Erkan, Elif Deneç, Tuba Ünlü, İlker Türe, Kemal Sanli , Ümit Altun, Uğur, Orak, Uğur Altun, Zuhal Uz ve Büşra Çağlar.

Eserlerin fotoğraflarını ve videolarını şu anda Arzum’un Instagram hikayelerinde görebilirsiniz. Ben de aşağıya bu hikayelerden aldığım birkaç ekran görüntüsü ekledim.

55. yıla özel kitap: “Öteki Çağlarla Arzum’lu Yıllar”

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, serginin ilk gününde yaptığı açılış konuşmasında şu açıklamaları yapmış: “Arzum olarak 55’inci yaş günümüzü, bize yakışır şekilde kutlamak istedik. Öncelikle 55 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin en önemli değerlerinden biri olan Arzum’un hikâyesini kitap haline getirerek ölümsüzleştirdik. Kültür dünyamıza ve sektörümüze önemli katkıda bulunduğumuza inandığımız Öteki Çağlarla Arzum’lu Yıllar kitabımızı, 55’inci yıl kutlamalarımızın merkezine koyduk.”. Kitap projesi, tamamen TBWA\Istanbul tarafından gerçekleştirilmiş. Kitabın yazarı ise İzzeddin Çalışlar.

Arzum 55. Yıl Sergisi Arzum 55. Yıl Sergisi

Arzum 55. Yıl Sergisi

Görsel: Arzum