Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Alışveriş Deneyimini Değiştiren NFT Koleksiyonu [SXSW 2022]

Alışveriş Deneyimini Değiştiren NFT Koleksiyonu [SXSW 2022]

Perfect Corp. ve E.L.F Beauty, tüketicilerin ürünlerle sanal ortamda etkileşime girmesine imkan tanıyan NFT koleksiyonunu tanıtırken yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojisinin güzellik endüstrisine sunabileceği yenilikleri değerlendirdi.

NFT’ler modadan güzellik sektörüne kadar birçok markanın sektör içinde yenilikçi girişimlerini göstermek için bir alan açıyor. Yapay zeka ve artırılmış gerçeklikle birlikte güzellik ve moda alanında teknolojik çözümler sunan, yeni deneyimler yaratan Perfect Corp., her yıl milyonlarca AR filtreleri yaratıyor.

1 milyardan fazla kez indirilmiş YouCam uygulamasının da yaratıcısı olan şirket, artırılmış gerçeklik ve ultra gerçek sanal efektleriyle markaları müşterileriyle buluşturan çözümler sunuyor. 7 yıllık geçmişe sahip şirket, şu anda 12 ülkede 400’den fazla kozmetik ve moda markasına artırılmış gerçeklik uyarlamaları hazırlıyor.

perfect corp

Perfect Corp.’tan Adam Gam ve Wayne Liu ile birlikte E.L.F Beauty’nin dijitalden sorumlu başkanı Ekta Chopra, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerinin dijital plaftormlarda nasıl kullanılabileceğini konuşurken, NFT alanında bir ilk olan iş birliklerini de derinlemesine anlattı.

Yapay zeka ve artırılmış gerçeklikle güzellik endüstirine NFT dokunuşu

3B NFT koleksiyonu, dünyanın ilk sanal olarak deneyimlenebilen makyaj ve aksesuarları olma özelliğini taşıyor. Kullanıcılar YouCam Makeup uygulaması ya da internet sitesi üzerinden NFT koleksiyonlarını deneyimledikten sonra ürünü alabiliyor. Marka, tüketicilerin daha eşişiz ve nadir ürünlere sahip olmasını sağlerken alışverişin şeklini de değiştiriyor. Bu çözüm ayrıca moda ve güzellik markalarının NFT deneyimiyle kendi orijinal kanalları üzerinden müşterileriyle daha kapsayıcı bir iletişim kurmanın yolu oluyor.

Hazırlanan artırılmış gerçeklik filtreleriyle birlikte NFT’ler ürünü satın almadan önce bir deneyim aracı olarak kullanıyor. Yani NFT’ler gerçek hayatta ve dijital alanda sahip olduğunuz ürünlerin birleştirici noktası oluyor. Burada yine SXSW ile ilgili yazdığımız hemen hemen her içerikte adını geçirdiğimiz Amy Webb’in raporuna geliyoruz yine. Raporun içinde Nike örneğini veren Amy Webb, markadan alınan dijital ürünle birlikte ayakkabının kendisine de fiziksel olarak sahip olacağımız bir geleceği sunmuştu bize. Bununla birlikte yapılan alışverişlerde doğrulanmış kimlikler, verilerin saklanmasını ve üçüncü parti kurumlarla paylaşılmasını da engelliyor. Perfect Corp. ve E.L.F Beauty ortaklığında çıkan koleksiyon da hem çevrim içi alışverişteki deneyim boyutunu değiştiriyor hem de hızlı ve güvenilir alışverişi vadediyor.

Avatarların görünümleri markaların alışverişi NFT’ler üzerinden yürütmesini sağlıyor

Avatarların dijital ortamda, insanların da gerçek hayatta giyebileceği bu ürünler iki dünyayı birleştiren bir yapıştırıcı görevi üstleniyor. Bu nedenle dijital ortamdaki bu karakterler kişinin sanal dünyada kendisin temsil eden görüntüsü oluyor. Yaratılan karakterler gerçek üstü olabilir öte yandan insanlar gerçek hayattaki görüntüsünü de bu alanda yansıtmak isteyebilir. Mark Zuckerberg’in de SXSW oturumunda değindiği gibi ortamın ve durumun uygunluğuna göre insanların farklı yönlerini temsil eden birden fazla avatarı olacak.

Tüketici alışkanlıkları değişmeye devam ederken insanların ürünleri satın alma aşamasındaki arama ve alışverişi yapma modeli de değişikliğe uğruyor. Günümüzde çevrim içi alışveriş dediğimiz zaman bir internet sitesinden alışveriş yapmak aklımıza gelirken deneyimleme imkanı sunan böylesi NFT koleksiyonları ya da sanal deneyim alanları, tüketicilerin daha hızlı alışveriş yapmasına ve istediği ürünü kendi üzerinde görerek sahip olmasına imkan tanıyacak. Metaverse deneyimleri ya da AR filtreleri internet sitesinden bir ürünü araştırıp almanız gibi değil de gerçekten onu denemenizi sağlayan bir kapı açıyor.

perfect corp

Yapay zeka ve artırılmış gerçeklik destekli Perfect Corp. ve E.L.F Beauty koleksiyonu; e-ticareti, tüketici deneyimini ve NFT kullanım alanını değiştirecek bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. OpenSea üzerinden sunulan sınırlı koleksiyon, yüz makyajından gözlüklere, takılardan, tırnaklara kadar geniş bir çeşitliliğe sahip. 20, 50 veya 100’lük kopyalarla sınırlı sayıda üretilen her parça, tüketicinin bir ürüne sahip olma algısını yeniden tanımlarken alıcının özel hissetmesini de sağluyor.

İnternetin doğal evrimi sonucunda geldiğimiz bu noktada markalar sanal deneyim çözümleriyle müşteri ilişkilerini kuvvetlendirirken NFT alanında daha fazla söz sahibi olmalarına imkan tanıyacak bir yol açıyor.

Görsel: SXSW, Perfect Corp.