Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Plastik Atıklardan Üretilen Çocuk Parkı

Plastik Atıklardan Üretilen Çocuk Parkı

Yaklaşık 20 yıllık sloganını "İyilik için kirlenmek güzeldir!" şeklinde güncelleyen OMO, plastik geri dönüşümü çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

OMO ve Global Action Plan’ın, Türkiye’de 7-18 yaş aralığındaki çocuklarla yaptığı araştırmaya göre çocukların kendileri için seçtiği en önemli değer “iyilikseverlik”. Gezegenin karşılaştığı iklim krizinin farkında olan çocukların yüzde 70’i kendi gelecekleri için endişeleniyor. Öte yandan  7-10 yaş aralığında çocukların yüzde 75’i başkalarının da kendileri gibi doğayı önemsediğini düşünürken, 16-18 yaşlarına gelindiğinde bu oran yüzde 14’e düşüyor. Çocuklar yaşları büyüdükçe gezegeni korumak için attıkları iyilik adımlarının sadece kendi çabalarıyla bir etkisi olmadığını düşünerek ‘eylemsizliği’ tercih etmeye başlıyor.

Geri dönüşüm konusunda farkındalığı artırmak ve endişeli çocukların değişim inancını kuvvetlendirmeyi ve davranış değişikliği yaratmayı hedefleyen OMO, geçtiğimiz Nisan ayında “Değişim sensiz olmaz!” sloganıyla yeni kampanyasını duyurmuştu. Ümraniye, Üsküdar ve Beykoz Belediyeleri ve Aktif Yaşam Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği kampanya kapsamında plastik atıklardan üretilen ilk çocuk parkını ise geçtiğimiz Temmuz ayında Ağrı ilinin Uzunyazı köyünde açtı.

Ümraniye, Üsküdar ve Beykoz ilçelerindeki ilk ve orta öğretim okulların önüne yerleştirilen geri dönüşüm kutularıyla toplanan 196 kilogram plastik atık ayrıştırılarak geri dönüşüme gönderildi. Plastik atıklardan elde edilen hammadde ile üretilen kaydırak ve salıncaklar, çocuk parkı bulunmayan Ağrı’nın Uzunyazı köyünde yerlerini aldı. OMO, proje kapsamını EBA TV için video içerikler ve Aktif Yaşam Derneği ile birlikte bu konuda farkındalığı ve bilgi düzeyini artıracak eğitim içerikleriyle genişletmeye devam ediyor.

Yaklaşık 20 yıldır iletişim çalışmalarını “Kirlenmek güzeldir!” sloganıyla yürüten marka, yakın zamanda sloganını güncelleyerek “İyilik için kirlenmek güzeldir!” şeklinde yenilemişti. Son dönemde plastik geri dönüşümü konusunu sahiplenen ve  çalışmalarıyla dikkat çeken OMO, geçtiğimiz yıl plastik atıkları ayrıştırarak sıvı deterjan şişesine dönüştürmüş ve bunu açık hava reklam panolarıyla duyurmuştu.

Görseller: OMO, Instagram, Yotube