Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Yığınını Tarayarak Neler Yapabileceğinizi Gösteren Uygulama

LEGO Yığınını Tarayarak Neler Yapabileceğinizi Gösteren Uygulama

Brickit, karmaşık LEGO yığınlarını hızla tarayarak bu parçalardan neler yapılabileceği konusunda alternatifler sunuyor.

LEGO ile haşır neşir olanların en çok hayıflandığı konulardan biri karmaşık devasa LEGO yığınları. LEGO parçalarından oluşan birikmiş bir yığınınız varsa, bu karmaşayla ne yapacağınızı bilmiyorsanız ve elinizdeki parçalarla ne oluşturabileceğiniz konusunda bir fikriniz yoksa iş eğlenmekten çıkıyor. Keyifsiz ve yorucu bir sürece dönüşüyor.

Her ne kadar LEGO setleri yanlarında kullanım kılavuzuyla geliyor olsa da iş yaratıcılığa ve hayal gücüne dönüştüğünde setlerin yanında gelen kılavuzlar da artık işe yaramaz oluyor. Peki ya tüm bu rastgele dağılmış parçaları tarayıp neler yapabileceğiniz konusunda bir yol gösterici olsaydı?

LEGO havuzunda doğru parçayı ayıklamak

Artırılmış gerçeklik ve yapay zeka destekli uygulama Brickit, LEGO ile uğraşmayı seven ancak karmaşanın içinden çıkamayanlara yol gösterebilecek bir yardımcı. Uygulamayı indirdikten sonra tüm parçaları yaymak ve kamerayı bu yığının üzerine tutmak yeterli. Sadece telefonun kamerasını kullanan uygulama yapay zeka sayesinde eldeki parçaları seçiyor ve gruplandırıyor. Bu işlemin ardından 1.500’den fazla modelden oluşan veritabanını kullanarak kullanıcılara bu parçalarla neler yapabilecekleri konusunda yardımcı oluyor.

Günümüzde artık LEGO ile yapılabileceklerin sınırları ortadan kalkmışken bazen ufak yaratıcı fikirlere ihtiyaç duyuluyor. Uygulamanın LEGO parçalarıyla neler yaratabileceğinize dair bir liste de sunması bu konuda oldukça faydalı. Tabii çorbaya dönmüş parçalar içinde uygun parçanın nerede olduğunu bulmak da zor. Neyse ki yapay zeka destekli kamera sistemi parçanın nerede olduğunu size vurguluyor. Geriye sadece yönlendirmeleri takip edip ortaya yeni eserler çıkarmak kalıyor.

Eksik parçalarda yaratıcılığınızı konuşturun

Yine de alternatif set önerilerinde eksik parçalar bulunabilir. Brickit, hangi parçaların eksik olduğunu da belirtiyor. Onların yerine uygun olabilecek parçaları bulmak kullanıcıya kalıyor. Burada da kullanıcının yaratıcılığı devreye giriyor.

Brickit şu anda yalnızca iOS kullanıcıları için sunuluyor. Android versiyonun ise önümüzdeki sonbaharda kullanıma sunulması bekleniyor. Kullanıcılar uygulama sayesinde oraya çıkardığı eserleri #builtwithbrickit etiketiyle paylaşıyor.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Brickit (@brickit.app)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Brickit (@brickit.app)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Brickit (@brickit.app)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Instagram, Brickit, PetaPixel